Användarnamn

Lösenord
Endast medlemmar kan logga in på
Kalmar Fotoklubbs medlemssidor.

Kalmar fotoklubb, nyhetssida

2018-03-28
Mötet den 27 mars
Vinnande månadsbild

Tisdagens månadsmöte besöktes av 20 medlemmar. Programmet bjöd på visning av foton som blivit bildbehandlade av andra än fotograferna. Vid sidan av visades samma foton bildbehandlade av de ursprungliga fotograferna. Det blev en hel del diskussioner av typen ”hur och varför” det många gånger förelåg så uppenbara skillnader. Bortsett från att det hela tog längre tid än förväntat blev det ett lyckat ”experiment”. Om det blir ett liknande upplägg vid något kommande möte skall antalet involverade fotografer minskas för att på så sätt korta ner tiden för visning och diskussion. Bildvisandet avrundades med att Rolf Lind visade hur han genom bildbehandling justerat ljuset i en bild för att därigenom sätta fokus på bildens budskap. När sedan magarna fått sitt och fotosnacket runt borden började avklinga var det Gunilla Slätis tur att fungera domare i månadstävlingen som denna gång hade temat KRAFT. Segrade gjorde Per-Erik Petersson med en bild på en våg som bryter mot piren vid Tjärhovet. Vid nästa möte kommer Bo Carlsson – en av klubbens nyare medlemmar – att visa prov på sin fotografi. Dessutom ska det avgöras vem som tagit månadens bild på temat TEKNIK.

Skapad av Peter Eriksson, villagatan38.se