Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Peter Eriksson

2019-05-03

FASHION EXPOSED - 100 ÅR AV SVENSK MODEFOTOGRAFI.

av Peter Eriksson

LANDSKRONA MUSEUM 4.5-13.10 2019

I en unik och generös utställning visar vi hur svenska modefotografer uppfattat och avbildat modet sedan början på 1900-talet fram till idag.
VERNISSAGE:
Lördag 4/5 kl. 14-16
Landskrona museum

MEDVERKANDE:
Tonie Lewenhaupt, dräkthistoriker
Sandra Freij, fotograf

Mer info>>

2019-04-24

Fotohändelser i vår

av Peter Eriksson

Det kommer in en del information om olika fotorelaterade händelser till klubben, här är några som kan vara intressanta om ni har vägarna förbi.

"Hej!
Härmed bjuder Halmstad Fotomara in er till vår fotomara 25 maj 2019.
Ytterligare info hittas på Halmstadfotoklubb.se, där man klickar på ikonen för Halmstad Fotomara.
Med vänlig hälsning Halmstad Fotomaragrupp"

?"Queerikonen Claude Cahun visas på Mjellby konstmuseum i sommar
En tidig förespråkare för både feminism och queera perspektiv i konsten var konstnären Claude Cahun (1894–1954). Cahun verkade både som skribent och fotograf i Paris under 1920-talet och har under de senaste åren lyfts i en rad internationella utställningar runt om i världen. Nu presenterar Mjellby konstmuseum stolt Sveriges första separatutställning med Claude Cahuns fotografier sommaren 2019."
Läs mer här>>

Från Better Moments kommer här en ebok:
"Capture the World" by Christian Nørgaard includes valuable advice on travel and portrait photography as well as 48 fascinating portraits that will inspire a new level of creativity in you.
Många tips om att fotografera på resan, med en del fina bilder.
Ladda ner här>>