Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2018-07-19

Instax - direktbild

av Per-Erik Petersson

Jag begåvades med en enkel Fuji Instax på min födelsedag. En sån där kamera som ger "direktbilder" precis som på den tiden då Land Polaroid var i ropet. Den färdiga bilden blir inte större än 4x6 cm ungefär, men den går att skanna och sedan göra lite större i Photoshop. Där kan man naturligtvis göra lite annat med bilden också, men den "ruffa" känslan som finns i originalbilden består, vilket har sin tjusning.

2018-07-12

Mycket på gång i Kalmar

av Per-Erik Petersson

Igår strövade jag runt bland de blivande sandskulpturerna vid Kalmarsundsbadet. Ljuset var hårt men hanterbart. På lördag är det Kalmar Swimrun som gäller. Nu i sommar finns det många tillfällen att fånga "Årets Kalmarbild" som Hembygdsföreningen efterlyser i sin tävling. Så glöm inte att ta med kameran när ni ger er ut på stan!