Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2020-10-24

"Workshoppad"

av Helena Erngård

Cyklar hem med en rulle på ryggen. En ”slutprodukt” från en fotoworkshop på Kalmar konstmuseum.

Vi hade fått i uppgift att ta med ett föremål till en workshop med fotografen Emanuel Cederqvist som är aktuell i utställningen ”Varaktigt övergiven” på museet. Temat för workshopen var ”Ett tings berättelse”.

Väl på plats skulle vi fota vårt objekt var vi ville på konstmuseet med fokus på att ”leka med ljuset”. Några gick ut, de flesta stannade inne.

Jag hade tagit med några vissna solrosor, för jag gillar naturens mönster. Hittade en ljusstrimma på en granitgrå fönsterkarm som jag nyttjade som ljuskälla. För att få lite reflektioner så lekte jag fram solkatter med hjälp av ett guldpapper. För att skapa lite "mystik" i bilden så gjorde jag den något underexponerad.

När alla var klara fick vi välja en bild för utskrift på fotopapper i A3-format. Så mäktigt att se sin bild på papper! Att dessutom få se andras bilder och höra tanken bakom dem när alla presenterade sina resultat var mycket givande. Det blev så häftiga bilder!!!

Vad jag ville berätta med min bild? Ja, att naturens grafiska mönster är så grymt fascinerande!!! Håller ni med?

/Helena

Bilden är oredigerad, fotad med ett begagnat objektiv Nikkor 55mm 1:2.8.

2020-10-18

Varför inte vakna till en dans?

av Helena Erngård

Om en fotodag i naturen full av nitlotter och en oväntad dans.

Läs hela inlägget och se bilderna på Helenas blogg>

Se äldre inlägg:

C/O Boppe Perhamn