Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Grå öde ö

av Helena Erngård

Grått, grått grått.

Decembermörkret är tungt. Det är strax innan soluppgången och jag har fått för mig att göra ett nytt försök att fånga Ölandsbron i soluppgång. Det går åt pipsvängen. Så dum idé. Det är bara grått. Bron är grå, himlen är grå och havet är grått. Tänker att jag åtminstone borde kunna fånga en färgglad buss på den mäktigt gråa bron, men nä då. Mina iskalla fingrar sätter stopp för det. Vänder om och tänker att en varm kopp och saffransbulle är ett trevligare alternativ. Det är DÅ jag ser DET. Det gråa igen alltså, fast på ett nytt sätt. Jag hittar ett nytt fokus! Grå stenar i virvlande grått vatten. är ju riktigt grafiskt vackert. Jag börjar se på stenarna i vattnet på ett annat sätt. Vattnet virvlar runt dem, översköljer dem och ger dem käftsmällar av skum. Borde inte det bli häftigt i bild, tänker jag? Att framhäva det diffusa. Stenarna blir som små individer. En stenfamilj med två stora och tre små, några stenar som följer varandra på rad, dimhöljda "berg" och inte minst Loch Ness odjuret (ja min fantasi går lite bananas). Så jag sätter kameran på stativet och ställer in en lång slutartid. Vattnet virvlar och far medans slutaren står vidöppen. När kameran fått jobba en stund, åker jag hem med en nöjd känsla, det är inte så dumt att hamna på en grå öde ö ändå. Ja, och så här blev resultatet! Får man föreslå en saffransbulle, en varm kopp och lite pianomusik till det kanske? Ha en fantastisk, grå helg!

/Helena

2020-11-08

av Helena Erngård

I helgen spanade jag på mäktiga dovhjortar i Ottenbylund vid Ölands sydspets. Det var faktiskt lite pulshöjande och med en gnutta fantasi som en safari på hemmaplan.

Läs hela inlägget och se fler bilder på Helenas blogg>>

Se äldre inlägg:

C/O Boppe Perhamn