Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Helena Erngård [galleri]

2020-08-02

Får jag be om ett ögonblick?

av Helena Erngård

Vi är ett lag som tävlar i fototävlingen Kamera & Bild Grand Prix. Den här gången skulle vi illustrera temat "Ögonblick". Men vad är egentligen ett ögonblick? Och vilken syn på temat har domaren som ska bedöma våra bilder? För att reda ut detta så kör vi ett telefonmöte inför varje inlämning där vi diskuterar de frågeställningar vi lagmedlemmar har innan vi tar oss an uppgiften. Så här tänkte vi!


Läs hela inlägget på Helenas hemsida, klicka här!Är detta en ögonblicksbild?


2020-07-02

Gästfotografen

av Helena Erngård

Varje torsdag hela sommaren presenteras en gästfotograf i Kalmar läns tidning, och idag var det min tur! 


Det finns inget mer lärorikt och inspirerande än att se andras bilder. Därför var det ju en fantastisk nyhet att Kalmar läns tidning skulle presentera en gästfotograf varje torsdag hela sommaren. Men att jag skulle vara en av dem trodde jag väl inte, vilken ära!


Det fick mig att fundera över när mitt fotograferande egentligen började. Jag mindes faktiskt inte, utan det var mina föräldrar som berättade om detta speciella ögonblick. Jag fick också fundera lite på vad jag fotar mest och något fotominne som gjort intryck på mig.


Sen var det ju det där med att välja bilder. Det fick bli ur mina privata bilder eftersom jag inte äger rättigheterna till de bilder jag fotat i olika jobb. Jag skickade in 17 bilder som tidningen fick välja fritt från. Mest resedokumentära bilder faktiskt, men även ett och annat ”fotoexperiment”. 


Vill du läsa och se ett axplock av mina bilder, spana alltså in ”Gästfotografen” i Kalmar läns tidning, torsdagen den 2 Juli. Trevlig läsning!
Adress

Kalmar Fotoklubb
C/O Boppe Perhamn

Kontakt

Email: info@kalmarfotoklubb.se