Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Boppe Perhamn [galleri]

2023-02-25

Sliperi

av Boppe Perhamn

Den här bilden tog jag på en resa till Israel. I Netanya fick vi besöka ett
diamantsliperi. En av tjejerna, som satt där och arbetade, tilldrog mitt intresse på ett särskilt sätt. Hon var verkligen sminkad på ett utmanande sätt. När jag frågade om jag fick ta bilder på henne, hänvisade hon mig, till att bara fotografera hennes händer. Långa naglar i olika färger, med gasbinda om händerna, som skydd mot smuts. Måste medge, att det kändes lite motbjudande och konstigt. Men det visade sig att hon var en vanlig, trevlig, arbetande tjej.

”Herren ser med andra ögon än människor: människor ser till det yttre, men Herren ser till hjärtat.”
1 Samb.16:7.
2023-01-01

Mina " årets bilder" 2022

av Boppe Perhamn

Hoppas ni har haft ett fint fotoår. För mig är det nyttigt, naturligt och nödvändigt att se tillbaka på de bilder jag skapat under 2022.
Så här stod det i en utmaning för fotografer.

”Att skapa nytt är utvecklande, men det är också viktigt att se tillbaka på det du skapar. Att reflektera på dina bilder och glädjas över det du skapat. Vår utmaning i december är därför att se tillbaka på årets bilder och välja ut en favoritbild för året. En bild som betytt lite extra för fotografen.”

Så har jag gjort några år. I år vill jag plocka ut tre bilder, som jag är mest nöjd med, och som betytt mycket i min utveckling.

För länge sedan fick jag rådet ”Om du alltid gör som du alltid har gjort, så blir det ingen utveckling.”
I januari 2022 satt jag och förberedde utställningen Konsthallen Himmelsberga, och kom ihåg denna utmaning. Det var då jag gjorde dessa bilder.
Bilder från arkivet och som togs för antal år sedan. Men det är nu jag lägger ihop dem, och gör nya bilder av det. Detta blev en nytändning för mig, ännu en gång.
Hoppas att jag kan utveckla detta kommande år ännu mer?

"Våga gå utanför ramarna"


När kriget i Öster bröt ut, såg vi hur många fick lida krigets fasa. Då gjorde jag denna bild.
"Vem körde över freden i vår del av världen?" Och förde oss in på fel väg?

Adress

Kalmar Fotoklubb
C/O Christer Granberg Ordf.

Kontakt

Email: info@kalmarfotoklubb.se