Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2018-08-27

NY UTSTÄLLNING

av Boppe Perhamn

Inför min avslutning av min tjänst i Västerportkyrkan har jag sammanställt en ny utställning.
Hade planerat att visa bilder från mitt arbete och kyrkans liv och rörelse de senaste åren.
Efter att ha haft min sista predikan med temat "Gammal blir man när minnena är fler än drömmarna." S Peres.
Då tänkte jag om och gjorde en utställning med bilder på det jag drömmer om.
Bilder på gamla, nötta, avlagda, söndriga och kastade saker. Tänker mig att det finns nåd för dessa prylar. Det går att renovera...
Göra det helt igen. Så kan det nog vara med oss människor också.

Mycket som gått sönder kan göras bra igen. Åtminstone till en viss gräns.
Drömmer om att vara en medmänniska till hjälp för någon, som behöver mig.
Alla har vi våra skavanker så jag kan känna igen mig i bilderna jag också.
Tisdagen den 28 har vi fotoklubbsmöte och då kan du se bilderna.
Det kommer att finns kvar ett tag framöver också.

2018-07-31

Märklig upplevelse!

av Boppe Perhamn

Missade röda månen. Den syntes väldigt svagt bakom molnen. Platsen varkanske dåligt vald dessutom. Däremot fick jag en fin upplevelse söndag morgon. Vi åkte ut till Beijershamn på Öland för att skåda fågel. När vi stod i fågeltornet kom ett helt gäng med kor. Det var ca 80 stycken. Plötsligt gick ledarkossan iväg, rakt ut i vattnet. Mot den ö som ligger ett bra stycke ut i Kalmar sund. Nästa alla följde med. På ett långt led gick de på sandbanken, som finns där i denna igenslammade vik. Efter halva sträckan var det en kalv som vägrade gå längre. Då fick kvigan snällt följa med tillbaka. De andra skådade fågel och jag dessa kossor. Det blev en härlig upplevelse! Varför gick alla dessa kor ut till ön? Vet inte. Kanske hade de varit där innan och hittat godare bete? kanske ville de bara svalka klövarna? Mest troliga var att de sökte mat? Är det någon som har något förslag på vad som hände? Varför?