Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Boppe Perhamn [galleri]

2021-07-12

av Boppe Perhamn

Fick en del bilder som besökare tagit på mig och utställningen.  Denna var den bästa och tagen av Per-Erik Petersson.

Två söndagar i rad i Krusenstiernska gården. Denna underbara plats för många fikande och gemenskapstörstiga besökare.
Under rubriken ”tavlor i träden” så intog 14  fotoklubbsmedlemmar gården, och ställde ut bilder.
En mångfald av olika bildstilar erbjöds besökarna. För egen del hade jag med tre bilder på plåt.
Gav verkligen upphov till många goa samtal, om bilder, och hur man kan presentera sina alster.
Det roligaste var, att  göra det tillsammans med många andra, likasinnade. Det sporrar.

Nu i söndags, den 11 juli var det min tur att ha en egen utställning, på samma gård. Varje söndag, en tid framöver, presenteras två konstnärer.
Jag valde att ta med Fotoklubbens skärmar, och hängde 32 bilder för visning.
Första timmen var det 15 personer som såg dem, hörde mitt berättande om dem.
Men sedan lossnade det, jag pratade nästa i ett därefter. Hela 260 personer såg och hörde mig berätta om bilderna under dagen. Många nya bekantskaper skapades och spännande och givande samtal fördes. En och annan vågade ta ett meningsutbyte, om bilder de hade lite synpunkter på.
Det gillar jag. Tror att jag lärde mig en del i dessa kontakter. Några var verkligen konstruktiva i sina synpunkter, och där är redan fortsatt dialog igång.
Det som inte var så kul, var att en del av skärmarna blåste om kull. Det kom en kastvind som tog dem. Ändå hade jag förankrat och sammanfogat dem. Men då var det en timma kvar, och jag fick lägga ut en del bilder på marken. Allt kan hända, och nu var det detta som hände.
Ingen var i vägen och blev skadad. En tavla fick en reva, men inget värre.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera, att det är inspirerande att visa sina bilder, och få berätta om innehållet. Glad över att jag fick dessa två tillfällen, med en publik som finns på gården.
Nu hoppas vi att det kommer i gång, med fler tillfällen, när och om pandemin släpper.
Önskar er alla som läser detta en fin fotosommar.

Hälsningar Boppe Perhamn

2021-05-17

Lugnt spirande på Öland

av Boppe Perhamn

Åter en långhelg att summera. Hoppas du också tagit tillfället att möta våren, då allt spricker ut och blir nytt i naturen. Öland Spirar har också genomförts. Blev inte som innan, med överfullt av folk, utan lite mindre pådrag. Klokt i dessa tider. Några ur familjen var med till Öland. Först till Bläsinge hamn. Men där var det ingen aktivitet alls. Bara kallt och blåsigt. Stoppet där blev bara en kort stund. Resan gick vidare till Gråborg som är Ölands största fornborg och även en av Sveriges största anläggningar i sitt slag. Temperaturen visade 10 grader, men inte blåsigt.  En underbar plats att vandra runt på. Allt börjar slå ut, och det spirar verkligen i markerna. Fina rastställen med ett antal bord och grillplatser. Fina toaletter och en liten butik med diverse prylar. Lagom långa leder och naturligtvis är borgen maffig att se, och vi funderade på vad som föregicks här, förr i tiden.
På en familjefärd blir det dokumentära bilder, mest på familjen. Men en och annan bild på naturen blev det också. Blomsterängarna börjar ta form och slå ut, men det kommer att komma mera.
Den bild som stack ut denna gång, var på en hund, som tittade fram under en dörr.
Vi undrade verkligen var det var först, men med lite närmare titt, så förstod vi att den var nyfiken på allt folk som gick förbi.
Har du inte varit vid Gråborg, läs om den, besök den och njut. Vi har ju varit där flera gånger med Kalmar Fotoklubb, men troligtvis har alla inte varit där?

Boppe Perhamn

C/O Helena Erngård Ordf.