Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Boppe Perhamn [galleri]

2020-10-13

av Boppe Perhamn

Just nu sammanfattar jag utställningen i Pukeberg Nybro.
Det blev riktigt roligt att under två veckor, få möjlighet att visa sina bilder.
Roligt att en del av er kom och kollade, gav respons och hade synpunkter.
Det betyder mycket. Inspirationen flödar, då man ser att bilderna tar tag i tankar, och att många vågar ge uttryck för vad de upplever i bilderna.
Roligt att träffa en ny publik som jobbar med konst i olika former. Många kom ju från Nybro konstförening, vana att analysera budskap i bilder.
Har gett mig nya uppslag och glädje att fortsätta skapa bilder.
Uppmuntrande att jag sålde 11 bilder från utställningen. Därefter har jag, veckorna efter, sålt nio till från ateljén hemma.
Kul att en del vill ha mina bilder på vägen där hemma.

Jag ser fram emot nästa utställning, vad det nu blir och när det blir?

Hälsningar Boppe

2020-09-12

Utställning Pukeberg Nybro

av Boppe Perhamn

Idag var det en stor dag för mig som fotograf. Har haft vernissage, då jag och två målande konstnärer ställt ut bilder i Pukeberg Nybro.
Det var Nybro konstförening som bjöd in mig till denna utställning.
Lite ovant var det för mig. Fick inte vara med vid hängningen av mina bilder. Lämnade in 23 bilder och fick med samtliga.
Men hängningen blev bra, förutom att jag fick mina bilder hängda i två separata rum. Blev lite spring mellan rummen, som låg i var sin ända av huset.
Förutom att mina närmaste fotovänner kom, så blev det en kavalkad av människor som beskådade bilderna.
Flera gamla fotoklubbskompisar. Men det som sporrade mig mycket var kontakten med konstfolket. De som är vana att gå på utställningar och läser budskapet på ett spännande sätt.
De är liksom vana att se och ta till sig innehållet i fotona. Mycket roligt att höra, och dela med sig av mina budskap med bilderna.
En sak som flera påpekade och som jag fick kritik för, var att jag var för billig. Du måste ta mer betalt för bilderna. Du förstör för andra fotografer. Ok, kanske det? Men jag har svårt att ta betalt för bilderna. Brukar inte sätta ut pris men denna gång var jag tvungen att prissätta alla alster.  Tycker att alla ska kunna köpa en bild, om man tycker att man vill ha en bild av mig på väggen.
Visst jag sålde 4 idag och 2 kommer senare att bestämma vilka de ska beställa. Det som gick att sälja var "minibilder" av de inramade bilderna. Små 10 x bilder med vit kant och liten text med bildens namn. De gick som smör i solsken. Måste beställa fler?

Välkomna till Nybro och utställningen som håller öppet t.o.m 27 september.
Måndagar stängt. Onsdagar 17-19.00. Övriga dagar 11-14.

Kommer lägga in bilder på hemsidan från utställningen, då och då.

Boppe

C/O Boppe Perhamn