Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Bläsinge hamn besöktes

av Boppe Perhamn

Bläsinge hamn på Öland.

Lördagen den 19 januari besökte ett stort gäng fotografer denna underbara hamn. Solen lyste, termometern visade på 4-5 grader kallt. Ingen vind, och det fanns förutsättningar för en härlig dag.
Visst var ljuset hårt, eftersom vi samlades vid tiotiden. Det var en så klar och fin morgon, så några timmar tidigare hade nog varit klokt. Men det blev några bilder i alla fall. Trevligt att göra detta tillsammans med Ölands Fotoklubb. Här finns många goa härliga personligheter.  Det var inte många från Kalmar Fotoklubb, Göran och jag, men sen är det ju en del som är dubbelanslutna.
Kolla gärna några av bilderna på mitt galleri. Kallar mig inte direkt någon naturfotograf, men ändå.

2018-11-08

Ny drabbning

av Boppe Perhamn

Det har blivit en del matcher jag besökt under åren.Spännande avkoppling.  Nu är det dags igen.Till en början, fick inte tag i någon biljett. Men igår kom min grannen in med en till mig.
Hon hade vunnit den på tidningen Barometern. Fint! Nu kan jag gå på söndag och se upplösningen av allsvenskan. Men det kommer säkert att bli en stökig tillställning. Polisen vill att AIK ska vinna. Förlorar dom vet vi inte vad som händer.
Var på matchen mot Norrköping. Alla blev överraskade, av att bortalagets fans plockade upp ett tiotal bengaler. Under flaggorna klädde ett tiotal om och maskerade sig. Tände på och det blev en riktig rökutveckling med detta starka ljus. Domaren väntade någon minut innan röken hade skingrats, och det kunde börja spela. Hur får de in dessa bengaler?? Alla visiteras ju. Men det får visst inte känna på känsliga ställen på kroppen,  så det är klart att där finns det en möjlighet.
Visst undrar man hur det kommer att gå på söndag?  Nu sitter jag på annan plats än jag brukar så vi får se om det blir några bilder. Kameran är med i alla fall.

Boppe