Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Utflykt till Öland

av Boppe Perhamn

Foto: Boppe

Beijershamn var målet för Ölands Fotoklubbs fotoutflykt. Kalmar Fotoklubb var inbjudna, men det var jag som var med från vårt fotogäng. Det var inte många från Öland heller, men vi hade det gott några timmar.
Det tog lite tid, innan vi kom igång med fotandet. Ölands Fotoklubb hade fått 5000 kronor från  Ölands Banken/Hjärteslant.
Banken var där med en stor check. Det var gruppfoto och det var en del introduktion.
Grattis till pengarna! Det är välbehövligt i all föreningsliv.
Det var en fotomara. Men jag hade missat att det fanns 12 ämnen i inbjudan till denna träff. Så det blev inte några bilder i fotomaran från mig. Men det är alltid lika trevligt att träffa fotointresserade. När jag väl kom iväg på min vandring så blev det en del andra bilder. Prövade min nya kamera Panasonic G9.
Riktigt roligt att lära sig en ny kamera. Men det tar tid. Jag är inte så lättlärd numera.

Boppe

2020-03-26

SMITTA eller SMITTAS

av Boppe Perhamn

Har under en tid gjort lite bilder och försökt att associera till Coronasmittan och karantäntiden vi lever i.
Bilder som jag hoppas visa lite längre fram.
Men en bild, som jag tog för många år, har kommit fram ur minnet. Det är från Fyrön mellan Oskarshamn och Blå Jungfrun.
Stenar som har en del mossa i olika färger. Det liksom sprider sig runt stenen i mitten. Just nu kanske vi mest tänker på den smitta som sprider sig allt mer i vårt land och världen.
Vill om möjligt hålla mig borta från den, om det nu kommer att lyckas? Många av oss kommer säkert att få den. Tänker mest på de som är i riskgruppen med bakomliggande besvär.
Kanske vi ändå får försöka smitta av oss, av omtanke och ansvar för varandra. Smitta tro,om  att detta kommer att gå över och att vi kommer helskinnade ur det? Kanske vara en hjälpande hand till som behöver oss dessa tider. Ringa ett samtal, handla åt dem som inte borde gå ut osv....
Tycker denna bild kan illustrera någt att dessa två ytterligheter.
Smitta eller smittas!

Boppe