Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2021-05-17

Lugnt spirande på Öland

av Boppe Perhamn

Åter en långhelg att summera. Hoppas du också tagit tillfället att möta våren, då allt spricker ut och blir nytt i naturen. Öland Spirar har också genomförts. Blev inte som innan, med överfullt av folk, utan lite mindre pådrag. Klokt i dessa tider. Några ur familjen var med till Öland. Först till Bläsinge hamn. Men där var det ingen aktivitet alls. Bara kallt och blåsigt. Stoppet där blev bara en kort stund. Resan gick vidare till Gråborg som är Ölands största fornborg och även en av Sveriges största anläggningar i sitt slag. Temperaturen visade 10 grader, men inte blåsigt.  En underbar plats att vandra runt på. Allt börjar slå ut, och det spirar verkligen i markerna. Fina rastställen med ett antal bord och grillplatser. Fina toaletter och en liten butik med diverse prylar. Lagom långa leder och naturligtvis är borgen maffig att se, och vi funderade på vad som föregicks här, förr i tiden.
På en familjefärd blir det dokumentära bilder, mest på familjen. Men en och annan bild på naturen blev det också. Blomsterängarna börjar ta form och slå ut, men det kommer att komma mera.
Den bild som stack ut denna gång, var på en hund, som tittade fram under en dörr.
Vi undrade verkligen var det var först, men med lite närmare titt, så förstod vi att den var nyfiken på allt folk som gick förbi.
Har du inte varit vid Gråborg, läs om den, besök den och njut. Vi har ju varit där flera gånger med Kalmar Fotoklubb, men troligtvis har alla inte varit där?

Boppe Perhamn

2021-05-07

av Boppe Perhamn

Visst, jag var också med på Skälby och plåtade. Kanske var det så, att jag pratade mest? Trevliga människor, några nya medlemmar och så fick jag träffa två före detta fotoklubbsmedlemmar. Riktigt roligt att träffa dem igen. Sörjer att de slutade i fotoklubben. Har varit här många gånger genom åren, med mina barn och barnbarn. När jag åkte dit, så var jag inte så inspirerade att plåta getter. Men det blev några bilder på getter, en del annat också denna dag.  Gåsögat och kajan finns ju i bildgalleriet.

Besök på taket var poppis.

Kul att se dem leka på taket

Är det pappa get som tittar ut? Kollar var de andra är.

Det blev en del klappande och kelande med dessa smågetter eller vad det kallas?

C/O Helena Erngård Ordf.