Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Boppe Perhamn [galleri]

2020-07-27

av Boppe Perhamn

Hoppas ni har det ok i sommartider?
I veckan gjorde jag något som jag gör då och då.

Återvänder till samma plats jag varit och fotograferat. Det kan vara nog så bra att se platsen och få nya bilder, i ett nytt ljus och ny årstid.
I våras tog jag en del löv på ett plasttak, som jag tycker blev hyggliga bilder.
Nu återvände jag, och då var det efter en regnskur. Då fick jag med massa fina regndroppar, som jag inte hade på förra bilderna.
En smaksak vilken som vi tycker är bäst? Men jag har förälskat mig i några av dessa nya bilder.
Alltså, återvänd gärna till samma plats, där du har tagit bra bilder innan, och förnya dem i nytt ljus, och kanske lite regndroppar.
Ett tips på vägen denna sommar, då det kan komma några droppar då och då.
Boppe

Jämför gärna med de nya och de gamla i mitt Galleri?

2020-06-17

Gravstenar sedan förr

av Boppe Perhamn

Mina morgonpromenader fortsätter, mest vid Linnéasjön i Nybro och de anslutande vattendrag.
Men det finns en spännande väg längs kyrkogården, inte lång ifrån där jag bor. Den går också längs en bäck. I slutet av den så finns det en förvaringsplats för gamla gravstenar.
Kan tyckas, lite på gränsen, att de har samlat borttagna gravstenar på detta sätt? Men det är en spännande vandring bland dessa stenar. Fantisera, vilka dessa människor var och vad de sysslat med? Tycker inte att det är ovärdigt att de finns där. Förhoppningsvis kommer de att återanvändas. Slipas rena och sätta på nya namn och användas vid gravar framöver.
Tycker det är en hyllning till dessa människor, som gått före oss, in i en annan värld.

Foto: Boppe

C/O Boppe Perhamn