Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2020-09-12

Utställning Pukeberg Nybro

av Boppe Perhamn

Idag var det en stor dag för mig som fotograf. Har haft vernissage, då jag och två målande konstnärer ställt ut bilder i Pukeberg Nybro.
Det var Nybro konstförening som bjöd in mig till denna utställning.
Lite ovant var det för mig. Fick inte vara med vid hängningen av mina bilder. Lämnade in 23 bilder och fick med samtliga.
Men hängningen blev bra, förutom att jag fick mina bilder hängda i två separata rum. Blev lite spring mellan rummen, som låg i var sin ända av huset.
Förutom att mina närmaste fotovänner kom, så blev det en kavalkad av människor som beskådade bilderna.
Flera gamla fotoklubbskompisar. Men det som sporrade mig mycket var kontakten med konstfolket. De som är vana att gå på utställningar och läser budskapet på ett spännande sätt.
De är liksom vana att se och ta till sig innehållet i fotona. Mycket roligt att höra, och dela med sig av mina budskap med bilderna.
En sak som flera påpekade och som jag fick kritik för, var att jag var för billig. Du måste ta mer betalt för bilderna. Du förstör för andra fotografer. Ok, kanske det? Men jag har svårt att ta betalt för bilderna. Brukar inte sätta ut pris men denna gång var jag tvungen att prissätta alla alster.  Tycker att alla ska kunna köpa en bild, om man tycker att man vill ha en bild av mig på väggen.
Visst jag sålde 4 idag och 2 kommer senare att bestämma vilka de ska beställa. Det som gick att sälja var "minibilder" av de inramade bilderna. Små 10 x bilder med vit kant och liten text med bildens namn. De gick som smör i solsken. Måste beställa fler?

Välkomna till Nybro och utställningen som håller öppet t.o.m 27 september.
Måndagar stängt. Onsdagar 17-19.00. Övriga dagar 11-14.

Kommer lägga in bilder på hemsidan från utställningen, då och då.

Boppe

2020-08-16

av Boppe Perhamn

Av förklarliga skäl, är det inte ofta jag fotograferar vid boplatser. Men denna gång kunde jag inte låta bli. Tror inte heller att jag störde, på 5-6 meterns håll.
Verkade inte så, för blåmesföräldrarna arbeta på och kom hela tiden med nytt byte, att mata de tre ungarna med. Det är vår granne, som har ett äppelträd av äldre modell, och där finns ett hål i i stammen, lämpligt att bygga bo för fåglar. Underbart att se hur föräldrarna jobbade med mat, hela tiden. Under tiden jag stod där så vågade sig en, den största, ut på grenen.
Exponerade sig helt, och kanske för mycket. För när jag kom dit dagen efter, på morgonen, för att ta några kompletterande bilder, med längre objektiv, var de borta. Föräldrarna flyg och det lät oroligt omkring dem. Vad hade hänt? Var det kajerna som kraxade i bakgrunden, som hade fått sig en måltid? Eller var det katterna, som brukar gå förbi på morgonen, och håller mössen borta? Vet inte? Men det var tråkigt att se hålet tomt och oroliga blåmesföräldrar flyga fram och tillbaka.

Se fler bilder på mitt galleri.

Boppe Perhamn

C/O Boppe Perhamn