Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

Medlemsblog Boppe Perhamn [galleri]

2020-11-16

av Boppe Perhamn

Nu har den 45 årsboken från Riksförbundet Svensk Fotografi kommit. Det är 106 sidor med fina och spännande bilder. Fotografer i fotoklubbar runt om i landet har medverkat med bilderna. Massor av bilder inskickade och sedan har två personer valt ut bilder till boken. Kalmar Fotoklubb har införskaffat ett antal, som kommer att delas ut som priser på årsmötet.
En ny medlem i Kalmar Fotoklubb fick med en bild. Veronica Forsberg, grattis, men det står att hon tillhör en annan fotoklubb.
Det gläder mig verkligen, att av de ca 100 bilder, så är det människor på 56 stycken av dessa. Toppen. Det verkar som om vi fotografer har dragit in på att fota människor. Vi gör det säkert, men vi är sparsama med  att visa bilder på människor. Det kanske bara är jag som har dragit ner på detta, eller?
I övrigt saknar jag en del motiv i boken. Inte kan det väl vara så, att det inte finns fotografer som skapar konstbilder? De flesta av oss är säkert inne och justerar i bilderna, men det finns få som gått utanför ramarna?  Få manipulerade bilder. Det måste väl finnas fler som sysslar med detta? Jag är inte alls sur, att jag inte fick med några manipulerade bilder i boken. Nej, men var finns dessa bilder? Boken ska spegla vad som händer i fotoklubbarna och vilka bilder som skapas. Kanske har de inte fått in några manipulerade bilder, eller så är det ett medvetet val? Och då är det upp till de som valt bilder. Vad tycker du? Du har inte boken till hands, men frågan kan man ta till sig? Eller

2020-10-13

av Boppe Perhamn

Just nu sammanfattar jag utställningen i Pukeberg Nybro.
Det blev riktigt roligt att under två veckor, få möjlighet att visa sina bilder.
Roligt att en del av er kom och kollade, gav respons och hade synpunkter.
Det betyder mycket. Inspirationen flödar, då man ser att bilderna tar tag i tankar, och att många vågar ge uttryck för vad de upplever i bilderna.
Roligt att träffa en ny publik som jobbar med konst i olika former. Många kom ju från Nybro konstförening, vana att analysera budskap i bilder.
Har gett mig nya uppslag och glädje att fortsätta skapa bilder.
Uppmuntrande att jag sålde 11 bilder från utställningen. Därefter har jag, veckorna efter, sålt nio till från ateljén hemma.
Kul att en del vill ha mina bilder på vägen där hemma.

Jag ser fram emot nästa utställning, vad det nu blir och när det blir?

Hälsningar Boppe

C/O Boppe Perhamn