Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2021-12-03

Läs och reagera

av Boppe Perhamn

En för mig viktig kväll, inträffade i slutet av oktober. Kalmar Fotoklubbs medlemmar var samlade till månadsmöte. Det hade fallit på min lott, att dela bilder och tankar, i ett föredrag.
Uppdraget var att summera mitt 50 åriga fotografiska resa, och dela med mig vad jag lärt mig på den vandringen. Vad Kalmar Fotoklubb betytt för mig, och vilken fotograf jag tycker att jag är idag.

Efter denna samling, har jag förstått ännu mer, vad denna gemenskap och skola, har betytt för mig. Varje gång jag åkt till månadsmöten, utflykter och andra träffar, med mina fotokamrater, har jag lärt mig något. Kanske, har jag också fått lära andra något vid samlingarna. Vet inte vad jag hade varit i mitt fotograferande, utan ett medlemskap i Kalmar Fotoklubb?

Hoppas det blir många tillfällen till, innan förändringarna i livet blir så stora, att man inte klarar vara med längre.

Ett av mina slogan har varit ett tag nu: Om du gör på samma sätt hela tiden, så blir det ingen utveckling.

För några veckor sedan jobbade jag med ett antal nya bilder. Men det ville sig inte riktigt. Tydligen hade jag kört fast. Då tänkte jag, nu gör jag lite galna bilder och går lite utanför ramarna.
Det blev spännande bilder. Plockade bilder från arkivet, och målade ihop dem med bakgrunder med spännande färger. Gjorde ett 15 tal på kort tid som jag blev nöjd med. Vad tycker du?  Här får du se några av dem?
Om du nu läser detta får du gärna ha en synpunkt vad du tycker, vilka känslor och associationer du får? Boppe.perhamn@gmail.com

2021-09-27

Besök i storstaden

av Boppe Perhamn

Har varit i huvudstaden några dagar. En del bilder blir tagna och mycket upplevelser av olika slag kommer till en.
Brukar försöka besöka Fotografiska när jag är närvarande i Stockholm. Det var tänkt denna gång också men den tid vi hade möjlighet var fullbokad. Vi gick till Kulturhuset i stället. Brukar vara intressanta utställningar där också av olika slag.
Så denna gång också, trodde vi. Den fotoutställning som visade var en samlingsutställning av 60 amatörfotografer.  "Fria Fotografers Filial" var namnet på utställningen. Alla hade fått två kvadratmeter att ställa ut bilder på.
Förväntningarna var stora när vi gick dit, men det blev inte som vi tänkt oss.
Det roliga och fina med detta var ju att många fick chansen att visa sina bilder. på det sätt man ville.
Uppmuntra amatörfotografer till fotografering och till utställning är kanonbra.
Det var inte så många bilder, av dessa hundratals, som tog tag i oss. Många ville verkligen, en del försökte vara originella, och tog ut svängarna. Men det var en besvikelse. Att dessutom ta inträde för detta, var lite väl….?

När man nu flanerar i storstaden, märker man att det är lite friare. Mycket folk på gator och torg.
Gatumusik över allt. Erbjudande och matställena flödar över. Köer till fika och luncher.
Stod och lyssnade på jazzmusik en lång stund och det var underbart.

Det som också slog mig, och retade mig en del. Alla dessa el cyklar. Överallt fanns de.  Många tycker detta är en fin möjlighet att förflytta sig på. Lösa avgift och åka iväg. Ställa den lite här och där.

Dessutom var det många som var tuffa i sin framfart. Det gick undan värre.
Fotade en och annan cyklar från fem olika företag.

En reklamskylt fångade mitt intresse en lång stund. Massa fina porträttfoto. Fyllde en hel vägg och det var riktigt många fina bilder där på väggen.

En spännande helg i storstaden är över och jag har blandade känslor med mig hem.
Men min huvudorsak till besöket, var att träffa familjemedlemmar, och det överväger det mesta.

Boppe

C/O Helena Erngård Ordf.