Kalmar Fotoklubb - Medlemsblog

2020-06-17

Gravstenar sedan förr

av Boppe Perhamn

Mina morgonpromenader fortsätter, mest vid Linnéasjön i Nybro och de anslutande vattendrag.
Men det finns en spännande väg längs kyrkogården, inte lång ifrån där jag bor. Den går också längs en bäck. I slutet av den så finns det en förvaringsplats för gamla gravstenar.
Kan tyckas, lite på gränsen, att de har samlat borttagna gravstenar på detta sätt? Men det är en spännande vandring bland dessa stenar. Fantisera, vilka dessa människor var och vad de sysslat med? Tycker inte att det är ovärdigt att de finns där. Förhoppningsvis kommer de att återanvändas. Slipas rena och sätta på nya namn och användas vid gravar framöver.
Tycker det är en hyllning till dessa människor, som gått före oss, in i en annan värld.

Foto: Boppe

2020-05-24

av Boppe Perhamn

Inte för att jag är så angelägen om att fotografera naturen, men det blir ändå en och annan bild därifrån just nu. Älskar att vistas i naturen!  Inte minst när våren kommer  och när allt växer fram. Bästa tiden! Är ute en hel del i dessa Cornatider. I helgen har jag även varit och besökt en av mina söner och hans  familj. Äntligen få träffa dem igen, och särskilt barnbarnen.
Naturligtvis försökte vi följa rekommendationerna och var mycket utomhus. När jag gick in i det stora växthuset, såg jag det direkt. På den genomskinliga plastduken till tak, fanns spår av höst. Löv som legat kvar där sedan i höstas. När solen lyste igenom dem blev det många härliga mönster. Ljusa bilder med spår av det som varit. Om ni går in på mitt galleri så förstår ni att det blev ett antal bilder. Vad hittar du för bilder i vårtid? Kanske också höstbilder i vårtid?

Foto: Boppe Perhamn

C/O Boppe Perhamn