Kalmar Fotoklubb - Nyheter

Nyheter Vad är det som händer

Fredag 03 Mars

Blommor och himlar


Så var vi äntligen igång med årets första träff. 12 medlemmar anslöt, samt en ny bekantskap. Vi inledde med lite allmän information om vad som är inplanerat i vår. Det blir en utflykt till Rune Jons äng och Södra Utmossen. Men än är det dåligt med Blåsippor så datumet är lite svävande. Boppe har bokat båt till Blå Jungfrun i maj. Utskick kommer.


Alla fick möjlighet att berätta lite kort om vad de gjort inom fotografi sen sist vilket ledde in till visning av norrskensbilder från söndagen och måndagen. Fredrik, Figge och Hans S hade skickat in trots det mycket korta varslet. Hans Widell, ny medlem, och Peters bilder visades också men från hemsidan och FB. Tur det finns tekniska resurser i styrelsen. Det var skillnad på angreppsätt hur norrsken bäst fångas, både korta och långa slutartider förespråkades.


Efter att ha skådat himlavalven fick vi krypa in bland grässtråna och se små blommor och insekter fylla duken. Kerstin Östbring visade oss den lilla världen i stort format. Vi fick också höra lite om hur hon går till väga när hon tar bilden samt hur hon efterbearbetar desamma. Som en bonus fick vi se bland annan Bauerska rotvältor.


Efter att ha stärkt oss med fika presenterade Boppe styrelsens tankar om fördjupningsgrupper med olika fotografiska inriktningar. Många förslag från både Boppe och medlemmarna. Kom fram till att något kan göras på vanligt månadsmöte och annat få ett eget tillfälle. Boppe ska försöka vaska fram något konkret av det hela.  /Lena


Foto: Fredrik Strandin
18 Januari

Årsmöte, ny ordförande

Vi välkomnar Eva-Lena Johansson som nyvald ordförande i klubben.
Vid årsmötet den 16 januari genomfördes sedvanliga förhandlingar och val till styrelsen enligt följande:

Ordförande - Eva-Lena Johansson (nyval)
Ord. ledamöter - Peter Eriksson, Fredrik Strandin, Pernilla Gustafsson och Fredrik Souza Lundgren (nyval).
Suppl. - Boppe Perhamn (nyval)

Efter smörgåstårta och kaffe blev det en del fotosnack runt borden.


Torsdag 15 December

Lussemöte med slutresultat

12 medlemmar samlades för lite glöggmys och fotosnack på Luciadagen. Mötet började med info om årsmötet den 17 januari. Därefter blev det bildduell mellan de 12 inskickade bilderna. Christer Granberg tog segern med bild av glasskål.

Efter glöggfika presenterades resultatet av deltävling 3 i "Årets fotograf", där gick 1:a platsen till Göran Erlandsson.

Veronica Forsberg tog titeln "Årets fotograf" när allt räknades samman, Grattis Veronica. Ni kan se alla bilder och resultat här >>


Foto: Göran Erlandsson 1:a etapp 3.


Lördag 10 December

MeetUp i Kalmars julrush

Idag var vi några tappra medlemmar (7st) som trotsade det gråkalla vädret och begav oss till centrum för att fånga julen.

Vi hade en trevlig promenad genom staden, som var full av människor som uträttade diverse göromål. På Stortorget var det

julmarknad och på Larmtorget startade årets tomterace. Med andra ord fanns det gott om motiv. Vi avslutade promenaden

med en välförtjänt fika, där vi samtidigt kunde värma våra stelfrusna händer. Naturligtvis träffade vi också tomten, som

delade ut tomteskum till alla snälla barn. / Christer


Nyhetsarkivet

Adress

Kalmar Fotoklubb
C/O Christer Granberg Ordf.

Kontakt

Email: info@kalmarfotoklubb.se