05 Juni

Brons till Haux

Grattis till Joachim Haux!!
Han var nominerad till högsta platserna, det blev BRONSplats.
I digitala klassen digital kollektioner som var han fick sin utmärkelse.
En svit bilder, som han kallar "På livets väg."
Det är RIFO  och Svensk Fotografi Riksfotoutställningen som genomför denna utställning varje år.
Det delas ut ett guld, två silver och fyra bronsmedaljer i varje klass.

Redan innan så har vi skrivit om att även Boppe Perhamn fick med en bild till visning, i enstaka digitala klassen.

Vill du vara med näst år är det sista januari som bilderna ska vara inskickade.
Det finns även chans att komma med i årsboken om du skickar in bilder innna den 11 juni. Snabba ryck!
Nytt för i år är de bilder som tas ut kommer att ställas ut på FOTOGRAFISKA i samband med boksläppet.

Boppe

29 Maj

Minifotomara

Av tradition genomför Kalmar Fotoklubb en fotomara varje år.
Nu har den genomförts. Det var femton medlemmar som samlats för
att vara med i denna utmanande uppgift. Tolv st. deltog i tävlingen där 6 motiv skulle
fotograferas, plus ett självporträtt. Alla skulle i rätt ordning fotografera bilder på följande teman:
Lekredskap, bortkastad, brygga,  ensam avgränsning och cykel. Aktiviteten var stor och
i augusti får vi reda på hur alla lyckats.
Kvällen innehöll dessutom ett tack till två trogna medlemmar. Anna Sophie Forsberg och hennes Björn ska flytta från trakten.  Vi
förlorar goda kompisar, men också  duktiga fotografer. Anna har dessutom varit medlem i vår styrelse. Vi önskar båda god fortsättning i fotograferandet.
Dessutom hade vi en kort stund av minne, över en
medlem som lämnat detta jordeliv. Evert Olsson har varit medlem i Kalmar Fotoklubb ett antal år, och några år medlem av styrelsen.
Vi kommer att minnas honom med glädje.

Boppe  Perhamn

Torsdag 25 April

Bildbedömning

15 medlemmar bänkade sig på månadsmötet för att se bilder från Gällivare och Malmbergets fotoklubb.
Det var 39 bilder i deras klubbmästerskap som skulle bedömas och kvällens deltagare togs sig an uppgiften. Efter en del diskussioner blev ett resultat framtaget.
Vi får hoppas de är nöjda med resultatet, som vi av naturliga skäl inte kan redovisa här.

I övrigt tog Boppe Perhamn upp ämnet Bild & bedömning enligt Göran Segeholms metoder och Peter Eriksson visade ett sätt skapa svartvita bilder i Photoshop med hjälp av svartvitt justeringslager.

Torsdag 04 April

Tre utmärkelser till två fotoklubbsmedlemmar

Nomineringar Riksfotoutställningen 2019 Svensk Fotografi har redovisat uttagna fotografer. RIFO kallas det.
Joakim Haux har blivit uttagen i digital kollektion. Vilken rang han kommer att få, meddelas i maj på stämman för Svensk fotoklubbar.
Boppe Perhamns bild har uttagits för visning.
Roligt att vi håller oss framme även i år.

Dessutom har Boppe Perhamn, denna månad vunnit första pris i Kamera Bilds månadstävling Grand Prix.
Temat denna månad var relationer. Detta med en gammal bild, som var med på Kalmar Fotoklubbs utställning, Kalmar Läns museum för ett antal år sedan.
Är det fler som haft framgång med sina bilder meddela oss så vi får glädjas med er.