Måndag 04 November

Vi gratulerar Boppe!

Som ni alla vet så har Boppe legat i topp i årets Grand Prix i Kamera&Bild, och i och med sista deltävlingens avgörande så slutade Boppe som segrare och är därmed "Årets Fotograf"!

I en snabb segerintervju säger Boppe: "Att jag från lilla Nybro och ordförande i Kalmar Fotoklubb vann denna ära, är stort för mig".
Vidare vill han "-tacka klubbens medlemmar för inspiration och hoppas att andra inspireras av detta".

VI SÄGER STORT GRATTIS!

Fredag 01 November

Bildspel från Kruthuset

Bildspel från klubbens utflykt till Fliserydstrakten den 19 oktober.
Det är skapat av Helena Erngård och består av bilder från några deltagarna, samt ett par filmklipp från Magnus "drönare".

Torsdag 31 Oktober

Fejkade bilder eller..

Åter igen ett fotoklubbsmöte. Det var 14 deltagare som bänkat sig för att fundera på manipulerade och redigerade bilder, och vad gränserna går för detta.
Men till en början var det tillbakablick på fotoutflykten den 19 oktober. 10 st åkte till Jungnerholmarna och Kruthuset i Fliseryd. På hemvägen besöktes även ett tegelbruk i Mönsterås.
Helena Erngård visade ett uppskattat bildspel med bilder från Kruthuset. Det var ett urval av bilder från medverkande fotografer. Intresserade kan se bildspelet genom länk som förhoppningsvis finns nedan.
Kvällens tema var "Fejkade bilder." Boppe Perhamn visade  kända bilder, som fejkats för att lura betraktaren. Naturligtvis inget att rekommendera, inget vi vill syssla med. Därefter visade några medlemmar bilder, där de hade redigerat sina bilder och hur mycket. Även här diskuterades vad gränsen går för detta. Naturligtvis är det skillnad på en dokumentärbild som vill skildra verkligheten,  och en konstbild, där konstnären kan måla med bilder och vara fri i skapandet. Intressant kväll där vi säkert kommer att återkomma till ämnet i olika sammanhang.
Nästa gång blir bildvisning av ett antal fotografer, bilder tagna under året.

Boppe Perhamn/Ordf

Eftersnack vid fikat för fyra Herrar. Foto: Lena Carlsdotter.

Länk till bildspelet kommer inom kort.

Måndag 21 Oktober

Lyckad utflykt

Kalmar Fotoklubb har varit i väg på fotoutflykt.
Det var 10 taggade fotografer som åkte iväg med stor förväntan.
Vädret, färgerna i naturen, var verkligen med på vår sida.
Många naturbilder väntade, men även bilder på förfallna hus.
Färden gick till Jungnerholmarna i Fliseryd. Ny bekantskap för flera av oss.
Fantastisk plats, där vi fick möjlighet att fotografer en mångfald av olika motiv.
Höstfärger, speglingar i lugnt vatten och även forsande vattendrag. Broar och allt man kan hitta vid en så spännande miljö som detta verkligen är. En iller eller mink fastnade också på bild.
Vi fick även en lektion och visning av Magnus Svensson och hans drönare.
Vad som gäller vid fotografering ovanifrån, och vilka möjligheter som finns med denna utrustning.
Någonstans på hemsidan kommer du säkert få möjlighet att se film och bilder tagna med drönaren.

Därefter blev det besök i ett förfallet spännande hus. En gammal krutfabrik, som sedan hade fugerat som bostad under en tid. Kuslig miljö med allt som förfallit, men som vittnar om gamla tider.
På vägen hem fick vi även tillfälle att besöka ett gammalt tegelbruk. Också detta förfallet, men med många ”goa” bildmotiv.
Intresserade kan gå in på Kalmar Fotoklubbs hemsida och kolla bilder från dagen.

Nästa samling blir den 29 oktober då vi tittar och samtalar om ”fejkade bilder”. Hur mycket kan vi, vill vi, får vi, redigera bilderna vi tar? Hur gör du? Kolla mer på hemsidan.