Torsdag 02 Juli

Grattis Mirjam

Vi vill gratulera Mirjam Eriksson till att för tredje gången bli Årets Ölandsfotograf.
Hon visar igen hur duktig naturfotograf hon är.

12 bilder och en för varje månad. Tema "stigar".
Ta er tid att titta på hennes bilder och läs artikel.
Länk finna ovan.

Boppe Perhamn

Tisdag 02 Juni

Peter, Rolf och Lena pristagare!

Idag kom tidningen Kamera Bild. Vi är ju några stycken som är med i Grand Prix, och nu kom måndadsresultat. Denna månad var temat "FORM".
Två av klubbens medlemmar placerade sig denna månad. Rolf Lind och Lena Johansson. Vi gratulerar dem och hoppas vi kan visa bilderna på denna hemsida.
Det var många fina bilder som kom med i resultatlistan. Roligt och utmanande att plocka ut bilder och försöka komma med. Nu är det tre omgångar kvar och nästa tema är "ÖGONBLICK". Därefter "NATUR" och MONTAGE".
Pröva lyckan du också.

Dessutom har Peter Eriksson kammat hem ett pris i fototävling.
Det är Cyberphoto.se som haft en tävling med temat "Hemma".
Så här skriver bedömaren: "Peter har verkligen fångat känslan för de äldre som strikt beordrats att stanna hemma.
Vi tycker kompositionen, redigeringen och motivet ger en autentiskt känsla hur livet för många är just nu."

Grattis Peter

27 Maj

Minifotomaran

Kalmar Fotoklubb genomförde den traditionella FotoMaran igen. Eftersom vi inte haft så många samlingar under våren, var det ett gott möte att ses igen.
Fotointresserade som vi är, och sugna på att få utmaningar att fota olika motiv. 11 st fotografer fick chansen att tillsammans enas om 6 teman. Tre före fikat och tre efter fikat.
Liv, siluett, stan är full av vatten, kyrkogård, purpur och skugga var de teman var och en skulle gestaltas i bild. Det blev en underbar kväll med solsken och värme. Lite stress och press lyste igenom mot slutet hos en del. Nu ser vi fram emot resultatet och hoppas att omständigheterna tillåter oss att samlas inomhus igen. Vi inbjuder, åter igen, om läget är under kontroll, till utfärd till Blå Jungfrun med båten Shalom söndagen den 23 augusti.
Boppe

08 April

Placerad bild

Mirjam Eriksson fick en bild placerad i Kamera&Bilds Grand Prix tävling. Tema för den första omgången av fem var porträtt. Mirjams fina porträtt fick ett hedersomnämnande.
Vi gratulerar Mirjam och önskar fortsätt framgång i denna tävling. Flera andra i Kalmar Fotoklubb finns också med och skickar in bilder. Nästa tema är "former" och redovisas i juni. Tidningen Kamera&Bild har övergått till att komma ut varannan månad i och med 2020. Du kan också vara med och skicka in bilder.

C/O Boppe Perhamn