31 Oktober

Kalmar Fotoklubb firade 70 år

Den 30 oktober hade 25 personer sökt sig till Västerportkyrkan för att fira att fotoklubben under året uppnått den aktningsvärda åldern av 70 år.

Från Ölands Fotoklubb överräcktes en blomma till jubilaren.

En handfull av klubbens veteraner bjöd på historiska återblickar från klubbens verksamhet.  Bland annat hur den digitala tekniken slagit igenom på bred front och förpassat det analoga fotograferandet till det förgångnas skrymslen.

Peter Eriksson presenterade funktionerna i klubbens nya hemsida som nu bara väntar på att få fler användare bland klubbens medlemmar. Till slut fick vännerna från Ölands Fotoklubb agera jury och utse vinnaren av månadsbilden på temat ”underifrån”.  Det blev Bo Carlsson som avgick med vinsten. Grattis Bo!

03 Oktober

Månadsmötet den 2 oktober

Fotoklubbens möte den 2 oktober lockade hela 27 deltagare till Västerportkyrkan. De fick se Christer Granbergs fina fågelbilder och höra honom berätta om tillvägagångssätt, utrustning, val av platser med mera. Det vill säga allt som krävs för att skapa bästa möjliga förutsättningar när det gäller att fånga såväl stora som små fjäderfän på bild.

Efter sedvanligt fika blev det sedan Christers uppgift att bedöma vem som tagit bästa månadsbilden på temat ”Valår”. Peter Eriksson drog det längsta strået med en bild på en riktig soffliggare. Grattis Peter!

29 Augusti

Höststart med Minifotomara

14 medlemmar dök upp på klubbens månadsmöte den 28 augusti. Tillsammans med fotografen och filmaren Michelangelo Miskulin diskuterades bilderna från vårens minifotomara. Michelangelo redovisade sedan sin bedömning av vilken fotograf som presterat den sammantaget bästa kollektionen med utgångspunkt från givna teman. Det blev Boppe Perhamn som drog det längsta strået. Grattis Boppe!

Efter sedvanligt fika med mycket fotosnack berättade Michelangelo om sitt arbete med såväl rörliga bilder som stilbilder vilket ledde till många frågor och givande diskussioner. Först när klockan närmade sig 21 bröt vi upp från mötet och klev ut i sensommarmörkret med känslan av att ha upplevt några givande timmar som sporrat vårt fotointresse.

// text och bild P-E Petersson

20 Juni

ÄNTLIGEN!! Den nya sidan har landat

Fotoklubbens nya sida är här med flera nyheter:

• Större bilder i galleriet
  • Fler bilder i galleriet
  • Ny bilduppladdning
  • Nytt blogverktyg
  • mm

Hoppas även icke medlemmar uppskattar nya sidan som även är anpassad till mobiler och surfplattor.

Medlemmar, logga in för att ta del av de nya verktygen.