24 Februari

Helena Erngård visade bilder

Kalmar Fotoklubb genomförde ytterligare ett fotomöte online.
Det var 16 st medlemmar och andra intresserade som kopplade upp sig och deltog i mötet.
Intressant att mötas, trots att vi inte kan ses fysiskt. Det fungerar tillfredsställande.
Denna kväll var turen kommen till Helena Erngård, att hålla föredrag och visa bilder.
Temat för kvällen "
Äventyrlig och kreativ fotografering." Helena visade verkligen att hon
är, och vill vara, en kreativ och produktiv fotograf. Vi fick följa hennes väg som fotograf, från tidig ålder, till den fotograf hon är idag. Många bra bildexempel, på vad som vuxit fram i skapandet under åren. Helena inspirerar till, att våga gå utanför gränserna och experimentera, försöka hitta sin egna väg framåt. Helenas bilder visade på att hon är mångsidig i sitt motivval, och inte rädd för att fotografera brett. Det var säkert en hel del, som efter denna kväll, drömmer om att hitta vidare i sin fotografering, och våga var lite mer äventyrlig och kreativ. Tack Helena för din kväll med oss!

Vi fick även en utmaning av Helena, att jobba vidare med.
Fotografera en kreativ bil.
Nytagen.
Vad är dina ingredienser? Din bildstil?
Skicka den till helena@engard.com   innan den 9 mars.
Alla inskickade bidrag får personlig kommentar.

Boppe Perhamn

27 Januari

Haux visade gatubilder

För andra gången genomförde Kalmar Fotoklubb ett fotomöte på digitalt sätt.
Fungerade utmärkt också denna gång. Det var 16 st plus föredragningshållaren som hade kopplat upp sig.
Fler och fler blir vana med att träffas på detta sätt. Men visst saknar vi ögonkontakt, men i detta läge, fungerar det fint.
Nyutnämnde klubbmästaren och gatufotografen Joachim Haux var kvällens gästföreläsare, och han berättade om hur han jobbar som gatufotograf,
och visade många spännande bildexempel. Åhörarna fick tips om hur man förbereder sig, hur man kan tänka inför en promenad på stadens gator.
Uppmanade oss att våga ta ögonblicksbilden. Ta mycket bilder och vara beredd på att allt kan hända. Vi fick även tips på hur han efterbehandlar, arkiverar och använder sina bilder.
Det var säkert flera som blev inspirerad av hans framställning, och gärna vill ta ännu fler gatubilder. Tack Joachim.

En utmaning gick ut till alla som var med, och också till dig som läser detta.
Ta nya gatubilder eller leta i arkivet, lägg in bilderna på bildgalleriet hemsidan, eller skicka in bilder till helena@erngard.com för Kalmar Fotoklubbs Instagram konto.

Nästa fotomöte med bildvisning blir den 23 februari med en spännande fotograf. Också detta möte digitalt.

Ordf. Boppe Perhamn

Foto: Joachim Haux

30 December

Rolf Lind i SVT 2

Såg ni Rolf Lind i TV i tisdags kväll?

Alltid lika roligt när vi har fotofolk i etern. Särskilt de få gånger som Kalmar Fotoklubbs medlemmar är med.
Riktigt kul att se och höra Rolf. Se hans bilder, och förstå vilken fotograf han är, och har varit genom alla dess år.

Sex minuter... koll länken.

Boppe

09 December

Johachim Haux vann

För första gången inbjöd Kalmar Fotoklubb till månadsmöte, med hjälp av digital teknik. Inte ovanligt i dessa tider, men försöket föll väl ut bland deltagarna. Det var 15 av medlemmarna som hade kopplat upp sig, för att följa redovisningen av traditionella klubbmästerskapet. Helena Erngård var den som förberett samlingen med information om hur tekniken fungerar.  Fotograf Sara Jonasson, Kalmarposten, hade fått uppgiften att bedöma sju inlämnade kollektioner. Ingen lätt uppgift, när temat är fritt och de tre bästa, enligt Sara, skulle utses.

Efter att Sara presenterat sig med bilder och uppgifter om sig själv, kom själva visningen av alla bilderna.
Varje kollektion innehöll tre bilder, som skulle, om möjligt, ha en sammanhängande tema.
Den kollektion som vann var tagen av Johachim Haux. Svartvita bilder från bilparty i Nybro. På andra plats kom Veronica Forsberg, med tre bilder på en fågel i olika positioner.
På tredje plats kom Mirjam Eriksson, med tre bilder på blommor i spännande konststil.

Vi gratulerar pristagarna och särskilt klubbmästare Johachim Haux.
Nästa samling blir Kalmar Fotoklubbs årsmöte som blir den 26 januari. Om det blir repris på digitalt möte, eller om det blir smörgåstårta och som vi brukar ha det, återkommer vi till senare. Kanske kommer fotograferna lägga in sina bilder på klubbens hemsida? Naturligtvis visas bilderna nästa gång vi träffas till klubbmöte.

Boppe Perhamn

C/O Boppe Perhamn