24 November

Klubbens första "hybridmöte"

På tisdagskvällen samlades 17 medlemmar för att inspireras av Sofia Olander och Dennis Svärds fantastiska bilder. Både Sofia och Dennis visade sina projekt från Sörängens Fotoskola. Sofia på plats i möteslokalen och Dennis via länk från Enköping, ett hybridmöte uppstod.

Sofia visade bilder och berättade om sitt projekt "Sagostund" där hennes döttrar och naturen slogs samman till de sagolika bilderna.

Sofia Olander (foto: Fredrik S)

Efter kaffe med fralla tog Dennis vid och berättade om sitt projekt "Haga Ekbackar" där han uteslutande fotograferat nattetid för att ljusmåla fram motiven med ficklampa.
Onekligen ett ambitiöst sätt att fotografera som gav annorlunda bilder.

Dennis Svärd via länk. (Foto: Fredrik S)

Torsdag 28 Oktober

Bildbedömning för systerklubbar

Det kom en förfrågan från Höganäs fotoklubb om vi i Kalmar kunde vara behjälpliga i att bedöma en av deras interna tävlingar. Ett roligt uppdrag som vi, Maritha Svensson och Lena Johansson åtog oss. Vi fick till slut 35 bidrag skickade till oss. Temat var ICM, Intentional Camera Movement, något som vi båda provat på innan.
Vi började med att på var sitt håll bekanta oss med bidragen för att sedan sammanstråla på ett av stadens kaféer. Förhoppningen var att vi skulle ha samma kandidater för de 10 topplaceringarna. Det hade vi inte. Men efter lite jämkande med givande och tagande från båda sidor kom vi fram till både topp 10 och till slut topp 3 med lite korta motiveringar från juryn.
Så nu är vi en erfarenhet rikare och vi sa båda att detta var något vi skulle vilja göra igen. Får klubben en förfrågan igen så rekommenderar jag alla att ta chansen att vidga sitt bildseende.

Text och foto: Lena Johansson

Torsdag 28 Oktober

Boppe sammanställde 50 år av foto

På senaste mötet den 26 oktober samlades 18 medlemmar för att ta del av förre ordföranden Boppe Perhamns år som medlem i klubben.
Boppe tog deltagarna med på resa genom sina fotografiska äventyr och tankar. Han tryckte speciellt på två händelser som förändrade hans syn på bilder och fotografering:

1. Photoshops ankomst till klubben
2. Göran Segeholms besök i Kalmar och klubben.

Vidare fick vi se och höra om Boppes foton från porträtt till konstfoto.

Foto: Peter Eriksson

I min kameraväska

Daniel Persson, ny medlem i klubben, berättade och visade sin utrustning i både väska och ryggsäck.
En blandning av analogt och digitalt, småbild och mellanformat och hur han använde dessa.

Fikat smakade kanon som alltid tillsammans med fotosnack runt borden.

Torsdag 21 Oktober

6:e gången för klubben

Även i senaste omgången i "Östersjön på djupet" segrade en en medlem i klubben. Denna gången Maritha Svensson med en solnedgång från Ottenby
Vi säger grattis.