12 December

Klubbmästerskap med Nils Elgkvist

27 medlemmar bänkade sig för se och lyssna till Nils Elgkvist och hans berättelse om problem och glädje med naturfoto.
Speciellt att fota tjäder och tjäderspel, där vi fick följa Nils från idé till genomförande.
Många fina bilder fick vi se.

Efter att mötet startat med glögg och pepparkaka och Nils föredrag blev det dags att avslöja resultatet i årets klubbmästerskap, där för övrigt Nils även var jury.
Per-Erik Petersson segrade för andra året i rad och fick ytterligare en inteckning i vandringspriset.

Resultat:

1. Per-Erik Petersson
  2. Miriam Eriksson
  3. Boppe Perhamn

Tisdag 27 November

Fotoklubben i Barometern

Idag kan du läsa om Kalmar Fotoklubb i Barometern.
Om du är prenumerant kan du även se ett bildspel från några medlemmar.

Läs här: barometern.se/kalmar/70-ar-med-fokus-pa-framtidsdrommar/

Annars kan du se här: urklipp

21 November

NOVEMBERMÖTET

Tisdagen den 20 november var det dags för månadsmöte. Trots fotbollslandskamp på TV var vi 16 stycken som sökt oss till Västerportkyrkan för att se och prata om ett sextiotal digitala bilder som 12 av klubbens medlemmar ställt till förfogande och som Boppe satt samman till ett bildspel. Det skulle gissas vem som var fotograf varefter det vidtog diskussion om bilderna. Som vanligt ett uppskattat inslag. Efter fika med macka och tillhörande snack runt borden var det dags att utse vinnare av månadsbilden på temat skörhet. Nye klubbmedlemmen Oskar Hagelstam agerade jury och utsåg Joachim Haux till segrare. Grattis Joachim! Det var första gången som tävlingen avgjordes med digitalt inskickade bilder. Med hjälp av projektor och duk blev presentationen av de 9 bidragen mycket överskådlig och kan man säga "rättvist jämlik". Något som kanske inte alltid är fallet med utskrivna bilder där storlek och kvalitet på utskriften kan påverka bedömningen av det bildmässiga resultatet. En framtida fortsättning när det gäller digitalt inskickade bilder följer med all sannolikhet nu när vår nya hemsida gjort detta möjligt. /Per-Erik Petersson

31 Oktober

Kalmar Fotoklubb firade 70 år

Den 30 oktober hade 25 personer sökt sig till Västerportkyrkan för att fira att fotoklubben under året uppnått den aktningsvärda åldern av 70 år.

Från Ölands Fotoklubb överräcktes en blomma till jubilaren.

En handfull av klubbens veteraner bjöd på historiska återblickar från klubbens verksamhet.  Bland annat hur den digitala tekniken slagit igenom på bred front och förpassat det analoga fotograferandet till det förgångnas skrymslen.

Peter Eriksson presenterade funktionerna i klubbens nya hemsida som nu bara väntar på att få fler användare bland klubbens medlemmar. Till slut fick vännerna från Ölands Fotoklubb agera jury och utse vinnaren av månadsbilden på temat ”underifrån”.  Det blev Bo Carlsson som avgick med vinsten. Grattis Bo!