27 Februari

Utmanande fotokväll!

Kalmar och Ölands Fotoklubbar bjöd in till träff med Moderskeppet. En sajt på nätet som utmanar till förkovran i fotokonsten. Det var 46 förväntansfulla fotointresserade personer som hade infunnit sig, och fick vara med om en fullmatad kväll. Inspiratör, kursledare och utbildare, från just Moderskeppet, var på plats,

genom Camilla Grönbladh. Hon tog publiken med storm, genom sitt vinnande sätt att framföra sitt budskap. Naturligtvis berättade hon om Moderskeppet, där 400 kurser ligger och väntar på kunskapslängtande fotografer. Den stora utmaningen, hon ville framföra, var att vi skulle lära oss att läsa av bilder. Camilla tipsade om att vi kan ställa oss fyra frågor, när vi ser en bild. Vad ser du, vad tänker du, vad har bilden för budskap, och vad få du för känsla när du betraktar bilden?
Därefter visades och diskuterades 29 bilder, som deltagare skickat in i förväg.
Inspirerande, nyttigt och nödvändigt, att få denna utmaning, för fotografer som vill utvecklas och finna nya väga för sitt fotograferande. Det var glada, nöjda och utmanande fotografer som lämnade föreläsningen denna kväll. Tack Camilla och alla som deltog!
Boppe Perhamn

Tisdag 05 Februari

Årsmötet avklarat.

Kalmar Fotoklubb har haft sitt årsmöte. Tillfälle att tillsammans se tillbaka, se att allt är i sin ordning i ekonomi och naturligtvis blicka framåt, göra val för nytt fotoår.
Ny styrelseledamot, som dessutom blir ny kassör, är Pernilla Gustavsson. Hon ersätter Per-Erik Petersson som avgår ur styrelsen och sekreterarjobbet. Ny/gammal sekreterare blir Peter Eriksson.
I övrigt omvaldes styrelsen och Boppe Perhamn som ordförande.
Förutom förhandlingar visades många bilder från olika fotomöten, klubben haft under året.
Årets pristagare fick sina priser och den stora vinnaren i år blev, Per-Erik Petersson. Han segrade i klubbmästerskapet (kollektion trebilder), månadsbilden och även framröstad, att ha tagit årets bild.

Månadsbilden kommer att utgå som tävling och istället kommer andra former att presenteras.
Fortsättnings, kommer vi ha möjlighet att ta med bilder till månadsmötena, men ännu mer än innan, samtala om bildens innehåll, och hur vi tycker att vi lyckts skapa bilder.
Välkomna, nya som gamla medlemmar.
Boppe Perhamn

Fredag 21 December

Moderskeppet kommer till februarimötet 2019

Camilla Grönbladh från Moderskeppet medverkar vid vårt månadsmöte den 26 februari klockan 18.30 i Västerportkyrkan.

12 December

Klubbmästerskap med Nils Elgkvist

27 medlemmar bänkade sig för se och lyssna till Nils Elgkvist och hans berättelse om problem och glädje med naturfoto.
Speciellt att fota tjäder och tjäderspel, där vi fick följa Nils från idé till genomförande.
Många fina bilder fick vi se.

Efter att mötet startat med glögg och pepparkaka och Nils föredrag blev det dags att avslöja resultatet i årets klubbmästerskap, där för övrigt Nils även var jury.
Per-Erik Petersson segrade för andra året i rad och fick ytterligare en inteckning i vandringspriset.

Resultat:

1. Per-Erik Petersson