02 September

MiniFotoMaran avgjord

Peter Eriksson vann årets upplaga av MiniFotoMaran 2020.
I maj genomfördes en mara där tio fotografer gav sig ut för att fotografera 6 ämnen plus självporträtt.
Ämnen som liv, siluett, kyrkogård, purpur, hela Kalmar full av vatten och skugga, skulle fotograferas under några timmar.
En nyttig och bra uppgift för alla fotografer. Att jobba under press och prestera bilder av bra snitt under så kort tid.
Flera av deltagarna var märkbart stressad att få till det, särskilt när solen mer och mer sänkte sig i horisonten.

Nu var det dags för redovisning. Utomhus naturligtvis. 70 bilder var upplagda på ett skynke på marken.
Samtal fördes om hur vi lyckats med bilderna. Veronica Forsberg, ny bekantskap för Kalmar Fotoklubb bedömde bilderna.
Vinnare blev Peter Eriksson som hade en spännande svart-vit serie bilder. Tvår blev Ulrika Ohlsson och trea Boppe Perhamn.

Kanske kommer några deltagare lägga upp sina bilder på hemsidan?

Boppe text o foto.

Torsdag 02 Juli

Grattis Miriam

Vi vill gratulera Miriam Eriksson till att för tredje gången bli Årets Ölandsfotograf.
Hon visar igen hur duktig naturfotograf hon är.

12 bilder och en för varje månad. Tema "stigar".
Ta er tid att titta på hennes bilder och läs artikel.
Länk finna ovan.

Boppe Perhamn

Tisdag 02 Juni

Peter, Rolf och Lena pristagare!

Idag kom tidningen Kamera Bild. Vi är ju några stycken som är med i Grand Prix, och nu kom måndadsresultat. Denna månad var temat "FORM".
Två av klubbens medlemmar placerade sig denna månad. Rolf Lind och Lena Johansson. Vi gratulerar dem och hoppas vi kan visa bilderna på denna hemsida.
Det var många fina bilder som kom med i resultatlistan. Roligt och utmanande att plocka ut bilder och försöka komma med. Nu är det tre omgångar kvar och nästa tema är "ÖGONBLICK". Därefter "NATUR" och MONTAGE".
Pröva lyckan du också.

Dessutom har Peter Eriksson kammat hem ett pris i fototävling.
Det är Cyberphoto.se som haft en tävling med temat "Hemma".
Så här skriver bedömaren: "Peter har verkligen fångat känslan för de äldre som strikt beordrats att stanna hemma.
Vi tycker kompositionen, redigeringen och motivet ger en autentiskt känsla hur livet för många är just nu."

Grattis Peter

27 Maj

Minifotomaran

Kalmar Fotoklubb genomförde den traditionella FotoMaran igen. Eftersom vi inte haft så många samlingar under våren, var det ett gott möte att ses igen.
Fotointresserade som vi är, och sugna på att få utmaningar att fota olika motiv. 11 st fotografer fick chansen att tillsammans enas om 6 teman. Tre före fikat och tre efter fikat.
Liv, siluett, stan är full av vatten, kyrkogård, purpur och skugga var de teman var och en skulle gestaltas i bild. Det blev en underbar kväll med solsken och värme. Lite stress och press lyste igenom mot slutet hos en del. Nu ser vi fram emot resultatet och hoppas att omständigheterna tillåter oss att samlas inomhus igen. Vi inbjuder, åter igen, om läget är under kontroll, till utfärd till Blå Jungfrun med båten Shalom söndagen den 23 augusti.
Boppe

C/O Boppe Perhamn