26 Februari

Återblick Rolf Lind

Rolf Lind ser tillbaka på sitt fotografiska yrkesverksamma liv.
En timmes genomgång av en erfaren och duktig fotografs arkiv. Det var tydligt att Rolf har haft ett intressant och och spännande liv som fotograf. Haft olika anställningar och jobbat i egen firma. En genomgång som belyste hur annorlunda det är idag, än när det begav sig för Rolf.
Många bilder, visar på en mångsidighet och villighet att pröva nya och oprövade områden, inom foto.
En givande kväll, som inspirerar att gå vidare som fotograf, och med Rolf som föredöme.

Boppe

Fredag 07 Februari

"ÅRETS BILD" av Boppe

Inte nog med att Boppe Perhamn blev årets fotograf i Kamerabilds Grand Prix tävling 2019.
Han tog även hem ”årets bild” med övervägande röstsiffror, 43 % av rösterna.
Det var nio bilder som var nominerade. De bilder som hade placerat sig på första plats i de nio omgångarna under året. Boppes bild har brister i antal pixlar. Den är tagen för många år sedan med den första egna digitala kameran. En bild som visar att bildinnehåll kan gå före en teknisk perfekt bild.

Så här skrev etappens domare, fotografen Julia Lindemalm, om bilden.

”En bild som fastnade direkt. Kompositionen, det grafiska elementet med skuggorna och hennes röda kläder som kontrasterar. Men anledningen till att den fastnade var att den gav en omedelbar känsla av att vara barn, där de vuxnas värld utgör en fond och där barnet är helt i sin egna värld. Det är en spännande bild. Sen var den tyvärr inte så bra i upplösning men jag valde att bortse från det.”

Grattis Boppe

Torsdag 30 Januari

Årsmöte klubbat och klart

Ännu ett årsmöte är avklarat. Ordförande Boppe Perhamn inledde med en tillbakablick över det gångna året innan förhandlingarna tog sin början.
I styrelsen skedde en del förändringar, nya ledamöter blev Helena Erngård och Christer Granberg. I övrigt omvaldes styrelsen med Boppe Perhamn som ordförande.
Anna Sophia Forsberg avtackades för sin tid i styrelsen och de nya hälsades välkomna.

Prisutdelning skedde därefter i klubbmästerskapen, där Eva-Lena Johansson segrade, samt Minifotomarans vinnare Stefan Andersson fick priser och applåder från mötets deltagare.
Efter fika avslutades mötet med bilder från året och Peter Eriksson uppmanade till att lägga upp bilder på klubbens hemsida.

Ordförande hälsade nya och gamla medlemmar välkomna till ett nytt fotoår.

01 Januari

Gott nytt fotoår,

Kalmar Fotoklubb önskar alla ett gott nytt fotoår!