25 Mars

Inbjudan från Ölands Fotoklubb.

Fotomara lördagen den 28 mars 2020

Vi samlas på parkeringen vid Beijershamn klockan 10.00. Där får ni anvisningar av Staffan Arvegård och Anders Leander. Vi har valt strövstigen från parkeringen, mot fågeltornet, vidare norrut utmed vattnet och sedan över vassområdet, därefter söderut tillbaka mot parkeringen. Lämpliga kläder, fotoutrustning och fika är en självklarhet. Stövlar är inte absolut nödvändigt, men kan i vissa fall öka möjligheterna att välja motiv. De uppgifter ni får ska ni se som utmaningar för er kreativitet. Vi tänker oss att ni vid en senare träff redovisar era lösningar så vi får en diskussion, där alla har gjort sina motivtolkningar med likartade förutsättningar.

Vi bedömer att fotorundan tar cirka två timmar, men det är givetvis väldigt individuellt. Utöver de uppgifter ni får, tar ni självklart en massa andra bilder om ni vill. Vi kommer inte att kräva inlämning av era bilder från dagen för bedömning, men som vi brukar göra efter våra utflykter, kan ni gärna skicka in ett par bilder till hemsidan.

Vid denna tiden på året är det ganska många människor som strövar i Beijershamnsområdet. Parkeringen är troligen inte helt upptagen vid 10-tiden, men senare kan den troligen bli ganska välfylld. Samåkning är alltid att rekommendera.

Följande motiv vill vi att löser på ett sätt som ni blir nöjda med och kan redovisa framöver:

1.     Fågeltornet
2.     Bilder från fågeltornet, 2 stycken
3.     Stenmuren utmed strövstigen
4.     Drivved vid stranden
5.     Vass
6.     Bron som finns där man passerar viken
7.     Alskogen som man kommer till när man passerat viken
8.     Ek. Det finns gott om fina ekar utmed strövstigen söderut
9.     Huset som man kommer förbi väster om strövstigen
10.  Bäcken som man passerar när man kommer in i skogen
11.  Vårblommor
12.  Hassel. Det finns en hel del hassel innan ni kommer tillbaka till parkeringen

Glöm inte att fika när ni tycker att det passar!
En enkel karta finns att tillgå där viss anvisningar finns markerade.

Vi önskar en trevlig fotomara!
Staffan och Anders

Måndag 23 Mars

Med Shalom till Blå Jungfrun.

Mitt i tider av återhållsamhet och undran hur det kommer att utvecklas för oss, kommer här en glad nyhet.
Om det inte fortfarande är risk för spridning av Covid -19 så erbjuder vi en resa till denna underbara ö i Kalmar Sund.
Söndagen den 23 augusti går båten från Oskarshamn. Vid 9-10.00 tiden åker vi med fika under färden ut. Därefter blir det information från personal på ön.
Innan vi sedan går ut i ett antal timmar så´får vi lunch. Därefter fika på båten tillbaka. Fast mark vid 17.00 tiden. Mer information kommer naturligtvis senare.
Men varför inte boka denna söndag för resa till denna mytomspunna ö. priset är 500:-. Troligtvis kommer medlemmar i Kalmar Fotoklubb få rabatt?
Så betala gärna er medlemsavgift för 2020.

Boppe Perhamn/ordf.

26 Februari

Återblick Rolf Lind

Rolf Lind ser tillbaka på sitt fotografiska yrkesverksamma liv.
En timmes genomgång av en erfaren och duktig fotografs arkiv. Det var tydligt att Rolf har haft ett intressant och och spännande liv som fotograf. Haft olika anställningar och jobbat i egen firma. En genomgång som belyste hur annorlunda det är idag, än när det begav sig för Rolf.
Många bilder, visar på en mångsidighet och villighet att pröva nya och oprövade områden, inom foto.
En givande kväll, som inspirerar att gå vidare som fotograf, och med Rolf som föredöme.

Boppe

Fredag 07 Februari

"ÅRETS BILD" av Boppe

Inte nog med att Boppe Perhamn blev årets fotograf i Kamerabilds Grand Prix tävling 2019.
Han tog även hem ”årets bild” med övervägande röstsiffror, 43 % av rösterna.
Det var nio bilder som var nominerade. De bilder som hade placerat sig på första plats i de nio omgångarna under året. Boppes bild har brister i antal pixlar. Den är tagen för många år sedan med den första egna digitala kameran. En bild som visar att bildinnehåll kan gå före en teknisk perfekt bild.

Så här skrev etappens domare, fotografen Julia Lindemalm, om bilden.

”En bild som fastnade direkt. Kompositionen, det grafiska elementet med skuggorna och hennes röda kläder som kontrasterar. Men anledningen till att den fastnade var att den gav en omedelbar känsla av att vara barn, där de vuxnas värld utgör en fond och där barnet är helt i sin egna värld. Det är en spännande bild. Sen var den tyvärr inte så bra i upplösning men jag valde att bortse från det.”

Grattis Boppe