Torsdag 29 Oktober

Bildvisning

Senaste föredraget med bildvisning i Kalmar Fotoklubb, genomfördes den 27 oktober.
Fotograf Veronica Forsberg visade valda bilder från sitt arkiv. Ny bekantskap och nyinflyttad i Kalmar.
Det blev en spännande bildvisning, med många olika typer av bilder. Mångfald av motiv och Veronica visade förmågan
att våga gå utanför gränserna. Ingen rädsla för att använda bildbehandlingsprogram. Ett givande samtal följde, om bilderna
och diverse fotosnack. Rädslan och försiktigheten för Pandemin påverkade säkert att det bara var 8 deltagare.
Men de som var där gick därifrån uppmuntrade och inspirerande, att fortsätt fotografera och skapa bilder.
Nästa möte blir sista tisdagen i november. Åter igen bildvisning av fotograf.
Boppe

Söndag 18 Oktober

Utflykt med naturbilder

Lördagen den 17 oktober och utflykt med sikte på naturbilder. Det var sex tappra fotografer som gav sig ut och plåtade denna morgon. Några hade redan kl. 6 på morgonen prövat fotografera innan solen gick upp. Färden  gick sedan till Öland och Västerstads Almlund. Naturreservat som håller på att växa igen. Stigarna syntes knappt så det blev en kort fotografering där. Tråkigt att de flesta almarna håller på att dö ut. Angripna av någon skadeinsekt?

En och annan bild blev det väl där, men det blev fler på nästa ställe, som färden gick till. Penåsa Ödeby. Ligger vid Kastlösa. Vi fick en fin vandring på gamla järnvägsvallen, och en skymt av den gamla byn, som legat på platsen. Det stora är ändå att träffas, inspirera varandra att försöka ta lite nya bilder, hinna med att snacka om ditt och datt.

/Boppe

30 September

Fredrik visade bilder

Nu har Kalmar Fotoklubb börjat sin verksamhet inomhus igen. Flera samlingar har genomförts utomhus under våren och sommaren.
Det var 11 st som besökte nystarten inför hösten. På programmet stod redovisning av Spring Photo Challenge. Utmaningar att ta fram foton utifrån citat, hitta bokstäver i naturen och bilda ordet VÅR. Dessutom göra en kub, där det fanns bilder på varje sida, som hörde ihop.
Resultatet var väl inte så omfattande, men en del bilder redovisades. Under våren har en mindre grupp inspirerat varandra i blixtfotografering. Resultatet av detta visades också denna kväll. Kvällens huvudnummer var ändå bildvisning av Fredrik Strandin. Han hade dykt ner i sitt arkiv och tagit fram bilder från olika tider i sitt fotografiska liv. Från analogt till digitalt fotograferande. Ett bra sätt att lära känna en fotograf och höra och se hur utvecklingen har gått framåt.
Nästa träff för Kalmar Fotoklubb blir lördagen den 17oktober då vi inbjuds att vara med på ett fotoutflykt. Se mer info framöver på hemsidan. Välkommen med.

Boppe Perhamn

Bild av Fredrik Strandin fotograferad av blixtgruppen.

02 September

MiniFotoMaran avgjord

Peter Eriksson vann årets upplaga av MiniFotoMaran 2020.
I maj genomfördes en mara där tio fotografer gav sig ut för att fotografera 6 ämnen plus självporträtt.
Ämnen som liv, siluett, kyrkogård, purpur, hela Kalmar full av vatten och skugga, skulle fotograferas under några timmar.
En nyttig och bra uppgift för alla fotografer. Att jobba under press och prestera bilder av bra snitt under så kort tid.
Flera av deltagarna var märkbart stressad att få till det, särskilt när solen mer och mer sänkte sig i horisonten.

Nu var det dags för redovisning. Utomhus naturligtvis. 70 bilder var upplagda på ett skynke på marken.
Samtal fördes om hur vi lyckats med bilderna. Veronica Forsberg, ny bekantskap för Kalmar Fotoklubb bedömde bilderna.
Vinnare blev Peter Eriksson som hade en spännande svart-vit serie bilder. Tvår blev Ulrika Ohlsson och trea Boppe Perhamn.

Kanske kommer några deltagare lägga upp sina bilder på hemsidan?

Boppe text o foto.

C/O Boppe Perhamn