11 December

Eva Lena Johansson/Carlsdotter klubbmästare 2019

Det var 21 intresserade fotografer samlade för att se bilder av Björn Sandström, Öland, höra hans val av årets Klubbmästare 2019.

Kvällen började med att Björn visade bilder från olika områden i sitt fotograferande. En ny och spännande kontakt för Kalmar Fotoklubb. Han har ett särskilt öga för kulturarvet på Öland. Därför blev det ett antal bilder från vårt älska Öland. Björn är en erfaren fotograf med med många utställningar bakom sig. Han visade prov på sitt sätt att fotografera och inspirerade till fortsatt arbete för oss alla.
Björn var även den som skulle utse Kalmar Fotoklubbs klubbmästare 2019. Tio kollektioner var inlämnade, innehållande tre bilder i fritt tema. Det blev en svår uppgift att utse vinnare eftersom det var särskilt många fina bildserier inlämnade. Efter mycket övervägande och ett antal timmar framför bilderna var det Eva-Lena Johansson-Carlsdotter som vann förstaplatsen. Bilder från hemgårdens lada, svartvita bilder,  i mycket fint ljus. Eva-Lena är ny i Kalmar Fotoklubb och har visat prov på fint sinne för bilder och vilja att skapa bilder i sin egen stil. Vi GRATULERAR Eva-Lena till detta fina pris.

På andra plats kom Peter Eriksson och tredjepristagare blev Miriam Eriksson.
Detta var sista samlingen för året och vi inbjuder till Kalmar Fotoklubbs årsmöte tisdagen den 28 januari 2019.
Hoppas så många som möjligt av deltagande fotografer lägger in sina kollektioner på hemsidans galleri.

Styrelsen för Kalmar Fotoklubb önskar alla hemsidesbesökare en fin jul och nyårshelg. Vi hoppas på ett nytt fotoår med många tillfällen att inspirera varandra till många nya bilder.

gm Boppe Perhamn ordf.

27 November

BIldvisning

Det var 15 intresserade fotografer på senaste fotomötet för Kalmar Fotoklubb.

Kvällen var vikt åt att 12 fotografer fick visa fem bilder var, tagna under 2019.

Nyttigt och naturligt, att så här i slutet på året fundera igenom vilka bilder som skapats.

Har vi utvecklats som fotograf eller gör vi som vi alltid har gjort, med samma resultat som följd?

Denna kväll var det så roligt att se alla fina bilder. Det finns många duktiga och kreativa fotografer!

Det framgick tydligt att många hade gjort framsteg i sitt fotograferande.

Det gläds vi åt och jobbar vidare med nya mål inför kommande år.

Nästa fotomötet blir den 10 december med redovisning av KALMAR FOTOKLUBBS klubbmästerskap.

Det blir Björn Sandström som bedömer kollektionerna. HAN KOMMER OCKSÅ ATT VISA EGNA BILDER.

Måndag 04 November

Vi gratulerar Boppe!

Som ni alla vet så har Boppe legat i topp i årets Grand Prix i Kamera&Bild, och i och med sista deltävlingens avgörande så slutade Boppe som segrare och är därmed "Årets Fotograf"!

I en snabb segerintervju säger Boppe: "Att jag från lilla Nybro och ordförande i Kalmar Fotoklubb vann denna ära, är stort för mig".
Vidare vill han "-tacka klubbens medlemmar för inspiration och hoppas att andra inspireras av detta".

VI SÄGER STORT GRATTIS!

Fredag 01 November

Bildspel från Kruthuset

Bildspel från klubbens utflykt till Fliserydstrakten den 19 oktober.
Det är skapat av Helena Erngård och består av bilder från några deltagarna, samt ett par filmklipp från Magnus "drönare".