27 Maj

Minifotomaran

Kalmar Fotoklubb genomförde den traditionella FotoMaran igen. Eftersom vi inte haft så många samlingar under våren, var det ett gott möte att ses igen.
Fotointresserade som vi är, och sugna på att få utmaningar att fota olika motiv. 11 st fotografer fick chansen att tillsammans enas om 6 teman. Tre före fikat och tre efter fikat.
Liv, siluett, stan är full av vatten, kyrkogård, purpur och skugga var de teman var och en skulle gestaltas i bild. Det blev en underbar kväll med solsken och värme. Lite stress och press lyste igenom mot slutet hos en del. Nu ser vi fram emot resultatet och hoppas att omständigheterna tillåter oss att samlas inomhus igen. Vi inbjuder, åter igen, om läget är under kontroll, till utfärd till Blå Jungfrun med båten Shalom söndagen den 23 augusti.
Boppe

08 April

Placerad bild

Mirjam Eriksson fick en bild placerad i Kamera&Bilds Grand Prix tävling. Tema för den första omgången av fem var porträtt. Mirjams fina porträtt fick ett hedersomnämnande.
Vi gratulerar Mirjam och önskar fortsätt framgång i denna tävling. Flera andra i Kalmar Fotoklubb finns också med och skickar in bilder. Nästa tema är "former" och redovisas i juni. Tidningen Kamera&Bild har övergått till att komma ut varannan månad i och med 2020. Du kan också vara med och skicka in bilder.

25 Mars

Inbjudan från Ölands Fotoklubb.

Fotomara lördagen den 28 mars 2020

Vi samlas på parkeringen vid Beijershamn klockan 10.00. Där får ni anvisningar av Staffan Arvegård och Anders Leander. Vi har valt strövstigen från parkeringen, mot fågeltornet, vidare norrut utmed vattnet och sedan över vassområdet, därefter söderut tillbaka mot parkeringen. Lämpliga kläder, fotoutrustning och fika är en självklarhet. Stövlar är inte absolut nödvändigt, men kan i vissa fall öka möjligheterna att välja motiv. De uppgifter ni får ska ni se som utmaningar för er kreativitet. Vi tänker oss att ni vid en senare träff redovisar era lösningar så vi får en diskussion, där alla har gjort sina motivtolkningar med likartade förutsättningar.

Vi bedömer att fotorundan tar cirka två timmar, men det är givetvis väldigt individuellt. Utöver de uppgifter ni får, tar ni självklart en massa andra bilder om ni vill. Vi kommer inte att kräva inlämning av era bilder från dagen för bedömning, men som vi brukar göra efter våra utflykter, kan ni gärna skicka in ett par bilder till hemsidan.

Vid denna tiden på året är det ganska många människor som strövar i Beijershamnsområdet. Parkeringen är troligen inte helt upptagen vid 10-tiden, men senare kan den troligen bli ganska välfylld. Samåkning är alltid att rekommendera.

Följande motiv vill vi att löser på ett sätt som ni blir nöjda med och kan redovisa framöver:

1.     Fågeltornet
2.     Bilder från fågeltornet, 2 stycken
3.     Stenmuren utmed strövstigen
4.     Drivved vid stranden
5.     Vass
6.     Bron som finns där man passerar viken
7.     Alskogen som man kommer till när man passerat viken
8.     Ek. Det finns gott om fina ekar utmed strövstigen söderut
9.     Huset som man kommer förbi väster om strövstigen
10.  Bäcken som man passerar när man kommer in i skogen
11.  Vårblommor
12.  Hassel. Det finns en hel del hassel innan ni kommer tillbaka till parkeringen

Glöm inte att fika när ni tycker att det passar!
En enkel karta finns att tillgå där viss anvisningar finns markerade.

Vi önskar en trevlig fotomara!
Staffan och Anders

Måndag 23 Mars

Med Shalom till Blå Jungfrun.

Mitt i tider av återhållsamhet och undran hur det kommer att utvecklas för oss, kommer här en glad nyhet.
Om det inte fortfarande är risk för spridning av Covid -19 så erbjuder vi en resa till denna underbara ö i Kalmar Sund.
Söndagen den 23 augusti går båten från Oskarshamn. Vid 9-10.00 tiden åker vi med fika under färden ut. Därefter blir det information från personal på ön.
Innan vi sedan går ut i ett antal timmar så´får vi lunch. Därefter fika på båten tillbaka. Fast mark vid 17.00 tiden. Mer information kommer naturligtvis senare.
Men varför inte boka denna söndag för resa till denna mytomspunna ö. priset är 500:-. Troligtvis kommer medlemmar i Kalmar Fotoklubb få rabatt?
Så betala gärna er medlemsavgift för 2020.

Boppe Perhamn/ordf.

C/O Boppe Perhamn