Fredag 03 September

Östersjönresan fortsätter

Även i augusti hade klubben framgångar i denna tävling. Peter Eriksson fick en andraplats.  Inte lika fint som föregående månader men ändå nämnvärt.

Foto: Peter Eriksson, Nabbelund Öland.

Måndag 30 Augusti

Lätt blött på utflykten

5 tappra medlemmar gav sig ut på en tur på södra Öland. Platser som besöktes var Albrunna Södra bruket, Albrunna lund och Dröstorp Alvar.

Vid Albrunna fotades det både nere vid vattnet i Kalmarsund och bruksmiljöer. Albrunna lund bjöd intressanta skyttevärn från 2:a världskriget blandat med naturupplevelser.

Meningen var att Dröstorps ödeby skulle besökas, men de stora regnmängder som kommit gjorde det svårt att ta sig dit. Det var mer sjö än land stundtals. Så istället blev det bl a bronsåldersröset Tornrör och Prästgropen.

Se bilder från utflykten här >> Bildspel

Måndag 23 Augusti

Östersjön, klubbens specialitet?

Klubbens medlemmar har tagit alla 5 ettor i Barometerns fototävling på temat "Östersjön".
Nu senast Ulla Geertsen-Elm som julivinnare och Roland Olsson som vinnare i juni.

Fortsätt skicka in så tar vi augusti också!

Foto: Roland Olsson

Foto: Ulla Gertseen Elm

Tisdag 10 Augusti

Grattis till Eva-Lena

Eva-Lena fick ett hedersomnämnande i senaste Kamera&Bild:s tävling Grand Prix, och gav därmed 13 poäng till Kalmar Fotoklubb lag1.

C/O Helena Erngård Ordf.