30 December

Rolf Lind i SVT 2

Såg ni Rolf Lind i TV i tisdags kväll?

Alltid lika roligt när vi har fotofolk i etern. Särskilt de få gånger som Kalmar Fotoklubbs medlemmar är med.
Riktigt kul att se och höra Rolf. Se hans bilder, och förstå vilken fotograf han är, och har varit genom alla dess år.

Sex minuter... koll länken.

Boppe

09 December

Johachim Haux vann

För första gången inbjöd Kalmar Fotoklubb till månadsmöte, med hjälp av digital teknik. Inte ovanligt i dessa tider, men försöket föll väl ut bland deltagarna. Det var 15 av medlemmarna som hade kopplat upp sig, för att följa redovisningen av traditionella klubbmästerskapet. Helena Erngård var den som förberett samlingen med information om hur tekniken fungerar.  Fotograf Sara Jonasson, Kalmarposten, hade fått uppgiften att bedöma sju inlämnade kollektioner. Ingen lätt uppgift, när temat är fritt och de tre bästa, enligt Sara, skulle utses.

Efter att Sara presenterat sig med bilder och uppgifter om sig själv, kom själva visningen av alla bilderna.
Varje kollektion innehöll tre bilder, som skulle, om möjligt, ha en sammanhängande tema.
Den kollektion som vann var tagen av Johachim Haux. Svartvita bilder från bilparty i Nybro. På andra plats kom Veronica Forsberg, med tre bilder på en fågel i olika positioner.
På tredje plats kom Mirjam Eriksson, med tre bilder på blommor i spännande konststil.

Vi gratulerar pristagarna och särskilt klubbmästare Johachim Haux.
Nästa samling blir Kalmar Fotoklubbs årsmöte som blir den 26 januari. Om det blir repris på digitalt möte, eller om det blir smörgåstårta och som vi brukar ha det, återkommer vi till senare. Kanske kommer fotograferna lägga in sina bilder på klubbens hemsida? Naturligtvis visas bilderna nästa gång vi träffas till klubbmöte.

Boppe Perhamn

Torsdag 29 Oktober

Bildvisning

Senaste föredraget med bildvisning i Kalmar Fotoklubb, genomfördes den 27 oktober.
Fotograf Veronica Forsberg visade valda bilder från sitt arkiv. Ny bekantskap och nyinflyttad i Kalmar.
Det blev en spännande bildvisning, med många olika typer av bilder. Mångfald av motiv och Veronica visade förmågan
att våga gå utanför gränserna. Ingen rädsla för att använda bildbehandlingsprogram. Ett givande samtal följde, om bilderna
och diverse fotosnack. Rädslan och försiktigheten för Pandemin påverkade säkert att det bara var 8 deltagare.
Men de som var där gick därifrån uppmuntrade och inspirerande, att fortsätt fotografera och skapa bilder.
Nästa möte blir sista tisdagen i november. Åter igen bildvisning av fotograf.
Boppe

Söndag 18 Oktober

Utflykt med naturbilder

Lördagen den 17 oktober och utflykt med sikte på naturbilder. Det var sex tappra fotografer som gav sig ut och plåtade denna morgon. Några hade redan kl. 6 på morgonen prövat fotografera innan solen gick upp. Färden  gick sedan till Öland och Västerstads Almlund. Naturreservat som håller på att växa igen. Stigarna syntes knappt så det blev en kort fotografering där. Tråkigt att de flesta almarna håller på att dö ut. Angripna av någon skadeinsekt?

En och annan bild blev det väl där, men det blev fler på nästa ställe, som färden gick till. Penåsa Ödeby. Ligger vid Kastlösa. Vi fick en fin vandring på gamla järnvägsvallen, och en skymt av den gamla byn, som legat på platsen. Det stora är ändå att träffas, inspirera varandra att försöka ta lite nya bilder, hinna med att snacka om ditt och datt.

/Boppe

C/O Boppe Perhamn