Torsdag 28 Februari

Maggan Dahlqvist pratar bilder Foto: Bengt Hjalmar

Filmkväll....

Filma med kamera, telefon mm har blivit mer och mer vanligt. Fler och fler är möjligheterna att på ett enkelt sätt få till en film. Många läggs ut på nätet andra hamnar på daton och förblir där. Därför var det en kväll i Kalmar Fotoklubb som handlade om detta. Peter Törnberg som filmar en del i sitt jobb och privat, hjälpte oss att se möjligheterna. Han visade olika hjälpmedel att filma och hur man enkelt kan redigera filmerna och få lite ordning på det hela. ”Månadsbilden” hade samlat ett antal bilder där temat var fritt. Bilderna hade en bred spändvidd i teman och innehål. Maggan Dahlqvist fick uppgiften att delge sina tankar om bilderna och rangordna de som hon tyckte hade de bästa bilderna. Gunilla Slätis bild blev den hon valde som sin ”bästa”.