20 Mars

Ali, en av Anders plåtar

Anders Wolke kommer....

Anders Wolke. Bosatt i Kalmar och verksam som konstnär sedan början på 80-talet. Utställningar framför allt i Sverige, men även i Tyskland, Spanien och Frankrike. Repr. i kommuner, landsting, museer och statliga verk med 20-talet utsmyckningar samt ett stort antal av lös konst. Arbetar med måleri, blandteknik (måleri och collage), och för närvarande mycket med grafik på plåt vilket han utvecklat tillsammans med ett tryckeri i Kalmar. Motiven är bla. sammansatta porträtt av personer som fått ikonstatus i vår värld. Plåtmotiven bär en form av POP-konst över sig. Han kommer till oss i Kalmar Fotoklubb tisdagen den 26 mars 18.30. Samling i Västerportkyrkan. Anders kommer att visa oss hur han jobbar med ”grafik på plåt”. Om detta faller oss i smaken kanske det blir en utställning med denna teknik i höst. Kom med och se och lär och bli inspirerad.