Måndag 29 April

Foto: Stefan Andersson

Besök av filmskapare

Filma proffsigt med systemkamera var temat denna kväll. Kalmar Fotoklubb hade denna kväll besök av skaparna av Kalmarfilmen ”Kluvet psyke”. Tre killar, Peter Almén, Pontus Perhamn och Fredrik Doohan Pehrman har under ett års tid sett till att denna film har kommit till. Besökarna fick se en spännande, utmanande film. Samtala om hur den kommit till och vad som låg bakom filmens idé osv. En film som var filmad med en systemkamera och hade ett 60 tal inblandade skådespelare och statister. Många blev verkligen imponerade och inspirerade att försöka sig på lite mer film med sig egna kamera. Månadsbilden denna kväll hade temat ”olika”. Där valde våra besökande filmskapare en bild tagen av Mirjam Eriksson som den bästa.