03 September

Boppe visar segerbilderna

Helkväll med Nils Elgqvist.

Den 17 maj genomfördes en "minifotomara" tillsammans med Ölands Fotoklubb.

Där skulle sex teman fotograferas i rätt ordning och på begränsad tid. Nu var det dags för genomgång av alla bilderna från 10 deltagande fotograferna. Nils Elgqvist redovisade sina val och gav uppmuntran, inspiration till fortsatt jobb och förbättringar. Samtal fördes om hur de olika fotograferna hade löst sina uppgifter.

Enligt Nils resultatlista var det Boppe Perhamn som tagit den bästa serien bilder. Stefan Andersson på andra och Thea Persson på tredje. Förhoppningsvis lägger fotograferna ut en del av bilderna på hemsidan och bildgalleriet.

Efter sedvanligt fika så visade Nils Elgqvist egna bilder. Han berättade om projektet, där man letar efter orsaken, varför älgkalvar dör i så stor utsträckning på Öland. En dödlighet på 70-80 %. Några bilder från ett nytt projekt, där han bevakar en och samma plats, en vattensamling, och ser vad som händer. Sist visades några bilder av Nils nu klassiska lodjursbilder.

Kvällen var inte slut med detta. Det var även "månadsbilden" med temat "svalkande". Där utsågs Rickard Karlssons fina bild med ben som svalkas i vatten. Nästa gång vi samlas besöker vi Kalmar slott och fotoutställningarna där.

C/O Helena Erngård Ordf.