23 November

Boppe VS Rohny

Digitalt eller inte är frågan

Kvällens 19 deltagare började med att gratulera Miriam Eriksson för segern i tidningen Foto:s bildtävling. Miriam fick en blomsterkvast av ordförande Boppe.
En ordduell utspelade sig mellan Boppe och Rohny där Boppe argumenterade för digitalfotograferandets fördelar mot Rohnys "gamla" analoga foto.
Rohny ansåg att kvaliten på en digital bild inte kan mäta sig mot ett hederligt diapositiv. Boppe å sin sida framhöll snabbheten, med att se bilden genast mot att vänta en eller två veckor på post från labbet.
Mötet höll med om att båda systemen har för och nackdelar, men tyvärr får nog negativet snart lämna banan.

Kvällen fortsatte i digitalfotovärlden, Peter T berättade och demonstrerade hur raw-formatet fungerar. Rogge visade skugg/högdager-funktionens förträfflighet och Kerstin visade lite knep med att förändra t ex en utfrätt himmel.

Fikat smakade gott som vanligt.