10 December

Glädjen var stor över så många fina bilder.

Stefan Andersson klubbmästare

För att stimulera bildskapandet genomförs en del tävlingar i Kalmar Fotoklubb. Nu var det dags för redovisning av klubbmästerskapen. Kollektionen ska innehålla tre bilder som har något gemensamt och utgör en helhet i någon typ av berättelse. Fritt ämne gör att bilderna representerade olika bildstilar och gjorde det inte lättare för juryns bedömning. Barometerns fotograf Johanna Eriksson var den som hade fått uppdraget att rangordna tre av 11 kollektioner. Det blev Stefan Anderssons bilder på fåglar utanför fågelholken som vann. Grattis Stefan! Tvåa Miriam Eriksson med tre fina Ölandsbilder i svartvit. Trea Annette Lindblom med härliga vinterbilder.
Månadsbilden är en tävling som avgörs varje månadsmöte. Där har varje fotograf möjlighet att ta med en utskriven bild för bedömning och samtal. Även här var det en Barometernfotograf, Paul Madej som bedömde. Det blev Boppe Perhamns bild som fångade Pauls uppmärksamhet. Mötet besöktes av 28 personer och avslutade med denna samling årets verksamhet. Nästa samling blir årsmötet i januari.

Boppe