27 Januari

Lorentz berättar om vinnarbilderna.

Lorentz Lindblom klubbmästare

Kalmar fotoklubbs årsmöte samlade 33 deltagare. Sedvanliga förhandlingar med årsredovisning av programverksamhet och ekonomi. Thea Persson avtackades som sekreterare och Per-Erik Petersson valdes in på den posten. Redovisningar av diverse tävlingar där Per-Erik Petersson vann ”Månadsbilden”, sammanlagda resultatet på klubbens månadstävling, i olika teman. Vinnare av ”årets bild” vald bland dessa månadstävlingar blev Lena Nyberg. Under kvällen skulle även klubbmästare koras. Peter Thörnberg, Kalmar store polisfotograf, till lika före detta klubbmedlem, hade fått uppdraget att bedöma nio fotografers kollektioner. Tre bilder som på något sätt har något gemensamt. Peter valde Lorentz Lindbloms serie bilder. (Hoppas han lägger ut bilderna på galleriet.) Bilder tagna på stoppljus med grönt, rött och gult ljus med väl passande bakgrundstext. Underbar idé och skickligt sammanställt. Grattis Lorentz. Två blev Per-Erik Petersson med tre vardagsbilder och temat ”blågult”. Trea blev klubbens ordförande Boppe Perhamn med höstbilder. Kvällen innehöll också underbar smörgåstårta och kaka från Fiesta konditori. Nästa Möte blir tisdagen den 23 februari. Månadstema "Abstrakt"

Boppe

C/O Helena Erngård Ordf.