24 Februari

Välbesökt månadsmöte!

När fotoklubben höll sitt februarimöte den 23:e hade inte mindre än 28 medlemmar slutit upp. Jätteroligt! På Boppes fråga om vad som var på gång inom medlemsleden berättade Rohny Gustafsson om hur han dokumenterat området vid och kring Fredrikskans. Moderna digitalkameror har begåvats med en alltmer utvecklad förmåga att prestera rörliga bilder. Något som Rohny tagit fasta på. Boppe berättade att en båttur med Shalom kommer att bli verklighet i början av juni. Mer information kommer. Arbete pågår också om program till vårens övriga månadsmöten. Tema till mötet i mars är ”RELATION”. Mötets huvudnummer var sedan när Hans-Gustaf Ekholm i ord och bild redovisade sina erfarenheter från Kebnekaise och fjällvärlden däromkring. Erfarenheter samlade från resor under nästan 40 år. Senaste turen till området gjorde Hans-Gustaf 2015 tillsammans med sina systrar och sin fru Kristina . Fantastiska bilder! Initierat och engagerat berättat. Därefter var det dags för fika och macka. När sedan fotosnacket runt kaffeborden efter en god stund ebbade ut skulle det avgöras vem som tagit månadens bild. Temat var ”ABSTRAKT” något som de flesta tyckte var en ganska knepig uppgift. Vad är abstrakt egentligen? Kristina Ekholm hade fått ikläda sig rollen som ensamjury. Hon hade att bedöma 13 bilder som alla levde upp till temat. Lycklig segrare blev Evert Olsson som i photoshop arbetat fram en fin komposition med väl avstämda färger. Grattis! Per-Erik Petersson och Boppe Perhamn knep 2:a och 3:e platserna. (text och foto P-E Petersson)