30 Mars

Är våra bilder inte trendiga nog?

Sista tisdagen i mars var vi 23 domptörer av det reflekterade ljuset som samlats för att umgås i fotografiens tecken. Lena Nyberg och Gunilla Slätis guidade oss i den jättefina utställning som de skapat och som finns att beskåda i Västerportkyrkan. Ni som inte var med på månadsmötet, gå och se den! Kvällen i övrigt präglades av diskussioner om olika bildstilar. Vad är det för trender som gäller? Är vi dåliga på att tänka i nya banor? Sitter vi fast i det gamla? Vi tittade på bilder som belönats i Kamera och Bilds tävling ”Grand Prix 2016”, vi tittade på några klubbmedlemmars tävlingsbidrag och vi tittade på RIFO-bilder. Meningarna var delade, men många ansåg att det nog behövs nya grepp för att ha framgång i dagens större fototävlingar. Efter sedvanlig fika med macka avgjordes vem som tagit månadens bild. Enväldig domare var Margareta Dahlqvist som fann att Anna Forsberg svarade för bästa fotot till temat RELATION. Grattis Anna! Per-Erik Petersson och Göran Erlandsson kom på platserna därefter. Boppe informerade kort om båtturen till Blå Jungfrun lördagen den 4 juni till söndagen den 5 juni samt om nästa möte som blir den 26 april. Då blir det bland annat tips om nattfotografering. Det avgörs också vem som i bild bäst lyckats spegla ÖGONBLICK. Något att bita i med andra ord. (text och foto P-E Petersson)