Tisdag 26 April

Dags att göra som Boppe - bli plåtslagare?

Den 26 april var det tid för månadsmöte. 19 medlemmar slöt upp. Per-Erik Petersson pratade om och visade några av Tore Johnsons Parisbilder som just nu finns att beskåda på Nordiska museet i Stockholm. Göte Mathold visade ett gäng komiska ögonblicksbilder som fick alla att dra på smilbanden. Bildvisningen fortsatte med att Boppe redogjorde för utfallet av Kamera & Bilds Grand Prix omgång 3 som hade temat ”abstrakt”. Av bara farten demonstrerade Boppe sedan 2 fotografier som han låtit skriva ut på plåt. Lyckat tyckte alla. Något att pröva på tyckte många. Niclas och Lina Lindgren tar inom en snar framtid över Kafé Lotsutkiken. Niclas med förflutet i klubben har pratat med Boppe och undrat om intresse finns i klubben att förse deras kafé med fotografier. Ja, det finns det. Kanske genom en form av tävling? I mitten av Maj kommer Stefan Andersson att ställa ut fotografier i Västerportkyrkan. Datum presenteras senare på hemsidan. Boppe lämnade viktig information om utflykten till Blå Jungfrun. Det föreligger nu klartecken från länsstyrelsen att vi får gå i land på ön. Lördagen den 4 juni klockan 17.00 lättar vi ankar från Oskarshamn. Söndagen den 5 juni ca kl 11 anlöper vi Oskarshamn igen. Kostnaden per person blir 550 kronor. Priset förutsätter att vi blir minst 25 deltagare. Boppe kommer de närmaste dagarna att sända ut en folder till alla medlemmar där mer finns att läsa. Dags så att avgöra vem som tagit månadsbilden. Temat var ”ögonblick”. Lena Nyberg klarade uppdraget som enmansjury med glans. Stefan Andersson avgick med segern. Ett mycket fint foto från ett dop. Grattis Stefan! Per-Erik Petersson och Gunilla Slätis placerade sig på platserna efter Stefan. Mötet i maj kommer troligen inte att bli den sista tisdagen i månaden som brukligt. Ambitionen är att förlägga mötet till tisdagen den 24 maj. Allt för att mötet inte ska komma för nära utflykten till ”Jungfrun”. Närmare information presenteras på hemsidan. Majmötet är tänkt att avhandla nattfotografering. Bilder från klubbens tidigare besök på den mytomspunna ön kommer också att visas. Månadsbild som vanligt. Temat ”hemlig”. (text och foto P-E Petersson)