Tisdag 24 Maj

Ibland är inte natten så mörk som man tror.

Tisdagen den 24 maj var det så dags för fotoklubbens sista möte före sommaruppehållet. 19 medlemmar hade slutit upp. Boppe redovisade bilderna som prisats i Kamera & Bilds grand prix på temat Relation, följt av bilder som några medlemmar skickat in till samma tävling. Diskussion följde om hur olika en bild kan bedömas. Därefter visade Boppe ett bildspel från 2008 då klubben besökte Blå Jungfrun. Härliga bilder! Passa på att anmäla er till den 4 juni. Än saknas deltagare för att turen ska kunna genomföras. Efter fika och allmänt fotosnack runt borden bjöd sedan Magnus Svensson på egna bilder med kommentarer i genren nattfotografering. Många matnyttiga tips dukades fram från Magnus mångåriga erfarenhet. Till exempel att människans öga uppfattar ljus i realtid medan kameran ackumulerar ljus under den tid slutaren är öppen. Bilden kan med andra ord bli ljusare än vad fotografen förväntat sig. Tänkvärt. Magnus avslutade med att visa några användbara tillbehör. Han fick sedan axla rollen som domare i ”månadsbilden” som den här gången hade temat Hemlig. Vann gjorde Per-Erik Petersson följd av Boppe och Gunilla Slätis. (text/foto P-E Petersson)