28 September

Peter Lilja gästade fotoklubben

Vid klubbens septembermöte kunde 21 fotointresserade lyssna till Peter Lilja från Nybro som berättade om sin bildbyråverksamhet och visade bilder på bland annat friidrottare, extremsportare, politiker och glasblåsare. De senare har ofta funnits framför Peters kamera som delar i ett projekt vid sidan av det kommersiella fotograferandet. Den typen av projekt tycker Peter stimulerar och för den kreativa förmågan framåt. Liksom naturligtvis bilddiskussioner på de workshops som Peter deltagit i. Ett kommande projekt har för närvarande arbetsnamnet ”Bakom Larmet” och ska handla om vad personalen vid räddningstjänsten gör när det inte handlar om blåljus, sirener och dramatik. Innan Peter tog hand om aftonen berättade Boppe om kommande aktiviteter. På nästa månadsmöte den 25 oktober kommer Rolf Lind att visa bilder på temat ”Jag jagar inte bilder, bilderna kommer till mig”. På mötet den 22 november (obs datum) får klubben besök av landskaps- och nattfotografen Jörgen Tannerstedt. Mötet den 13 december kommer förmodligen att helt gå i Lucias tecken. Inlämning av 3 bilder till klubbmästerskapet ska göras i början av januari 2017. Resultatet redovisas på årsmötet den 31 januari. Fotoutflykter kan bli aktuella under hösten. Följ hemsidan för mer information. Staffan Arvegård meddelade att Kastlösa får fint besök när filmaren Jan Troell dyker upp lördagen den 12 november. Mer om detta kommer att läggas upp på hemsidan. Till sist fick Peter Lilja den stora äran att fungera som domare och utse segrande månadsbild. Denna gång blev det Boppe som drog det längsta strået med en tät bild på ung konsertpublik. Grattis Boppe! (text och bild P-E Petersson)