25 Januari

Nytt fotoår!

Det är bara så, att det måste göras varje år. Och det sker oftast vid denna tid på året. Över allt i förenings Sverige, går man igen det som varit och försöker skapa förutsättning för det som man skulle vilja se förverkligas. ÅRSMÖTE! Så också för Kalmar Fotoklubb. Vi har ett intressant år bakom oss och vi gläds över det som vi har gett oss inspiration för skapandet av nya bilder. Hos oss finns det flera som verkligen har visat kreativitet och vilja, att verkligen göra det där lilla extra. Det finns naturligtvis också de som varit med och trevat sig fram med ganska nyanskaffade kunskaper om fotografering. Roligt att se att också ni gör framsteg. Du som flyter med och trivs i den sociala gemenskapen har också din givna plats. Och så en fråga, som ibland kan komma i mina tankar inför ett nytt fotoår. Vad skulle du vilja sätta för namn på ditt nya fotoår 2017? Hur skulle du vilja gå vidare och utvecklas detta år? Visst, man kan se vad som händer och vilken tid jag får osv. Men vi kan också bestämma oss för, att om möjligt, jobba i någon riktning för mitt fotograferande. Kanske ett år då jag ska förvalta de många bilder som finns i min ägo? Skanna in de diabilder som ligger och väntar på digitalisering? Lära mig mer att jobba i Photoshop? Nyskapande och tänka lite nytt? Blir mer fokuserad på vad bilden innehåller? Låter det lite för ambitiöst eller? Vi är olika och en del vill ta det som det kommer med denna syssla som vi har som hobby. Andra är mer målinriktade och kanske kan tänka till. Lycka till i fotoåret 2017. Och Välkommen till årsmöte tisdagen den 31 januari. Boppe Perhamn/ordf.