01 Februari

Årsmöte och klubbmästerskap

När Kalmar fotoklubb höll sitt årsmöte den sista januari hade 34 medlemmar slutit upp i Västerportkyrkan. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar presenterades resultatet i klubbmästerskapet. Domaren Kurt Winzell hade haft ett digert arbete med att skaffa sig en uppfattning om de elva kollektioner som lämnats in. Ett arbete som resulterade i att Anna Forsbergs kollektion med tre bilder på en clown som sminkade sig utsågs till segrare. Med motiveringen – ”Värld och spegelvärld i en Turning Torso – en aktör i egen sminkningsprocess bakom kulisserna med fokus som byter fokus, färg kommer och går och slutet känns igen i början. Fascinerande bildserie!” - Grattis Anna! På andra respektive tredje plats kom kollektioner signerade Stefan Andersson och Göran Erlandsson. Mötesdeltagarna röstade sedan fram Göran Erlandssons bild på en liten hand i en stor hand till årets bild bland de 24 bilder som under 2016 placerat sig i klubbens månadstävlingar. (text/bild P-E Petersson)