10 Maj

Göran i samtal med glada medlemmar

Göran utmanad av Boppe och vise versa

Kvällen gästades av Göran Segeholm, chefredaktör på tidningen Kamera&Bild.

Det handlade mycket om bildbedömning i olika sammanhang, kanske mest om Grand prix 2006 som är tävlingen i Görans tidning. Många ansåg att bilderna som placerades högt var dåliga många gånger. Herr Segeholm fick försvara sina jurymedlemmar och förklarade att de letar just efter bilder som inte följer facit, utan att nytänkande, nyskapande och spännande bilder prioriteras. Mötesdeltagarna delades sedan upp grupper som fick tilldelat varsin bild för bedömning enligt tidningens fyra kriterier: Innehåll, känsla, teknik och originalitet. En inte helt enkel uppgift visade det sig, men vi var säkert påverkade av Görans entusiasm och såg saker vi aldrig sett tidigare i bilderna.

Efter ovanligt sen och god fika visade Göran några av sina personliga bilder, ett mycket uppskattat inslag denna nästan sommarvarma majkväll.