27 Februari

Utmanande fotokväll!

Kalmar och Ölands Fotoklubbar bjöd in till träff med Moderskeppet. En sajt på nätet som utmanar till förkovran i fotokonsten. Det var 46 förväntansfulla fotointresserade personer som hade infunnit sig, och fick vara med om en fullmatad kväll. Inspiratör, kursledare och utbildare, från just Moderskeppet, var på plats,

genom Camilla Grönbladh. Hon tog publiken med storm, genom sitt vinnande sätt att framföra sitt budskap. Naturligtvis berättade hon om Moderskeppet, där 400 kurser ligger och väntar på kunskapslängtande fotografer. Den stora utmaningen, hon ville framföra, var att vi skulle lära oss att läsa av bilder. Camilla tipsade om att vi kan ställa oss fyra frågor, när vi ser en bild. Vad ser du, vad tänker du, vad har bilden för budskap, och vad få du för känsla när du betraktar bilden?
Därefter visades och diskuterades 29 bilder, som deltagare skickat in i förväg.
Inspirerande, nyttigt och nödvändigt, att få denna utmaning, för fotografer som vill utvecklas och finna nya väga för sitt fotograferande. Det var glada, nöjda och utmanande fotografer som lämnade föreläsningen denna kväll. Tack Camilla och alla som deltog!
Boppe Perhamn