25 September

Åter igen var det dags för fotoklubbsmöte. Denna gång hade 19 fotointresserade kommit för att följa med på björnresa till norra Finland. Naturfotograf Christer Granberg hade laddat upp med ett fullmatat bildspel och många björnbilder. Vi fick följa med hela vägen, från att lära oss fakta om björnen, och hur han åkte iväg för att sitta i gömsle i fem nätter. Hur han fick möjlighet att fotografera och ta många fina björnbilder på de matade djuren. Allt bygger på att locka fram djuren och ge dem mat, och finns det mat, då kommer de nästa natt också. Fler och fler möjligheter växer fram att köpa in sig i ett gömsle för att få de bästa bilderna. Efter ca.  100 björnbilder och ett kanonfint upplagt föredrag, fick vi även efter fikat se ett 4 minuter långt bildspel på havsörnen. Dessa bilder var också tagna från gömsle. En givande kväll, där flera kanske drömmer om, att de hade möjlighet att göra om samma resa?  För visst kostar det en slant. Tack Christer för en givande kväll!!

Boppe Perhamn