Måndag 21 Oktober

Lyckad utflykt

Kalmar Fotoklubb har varit i väg på fotoutflykt.
Det var 10 taggade fotografer som åkte iväg med stor förväntan.
Vädret, färgerna i naturen, var verkligen med på vår sida.
Många naturbilder väntade, men även bilder på förfallna hus.
Färden gick till Jungnerholmarna i Fliseryd. Ny bekantskap för flera av oss.
Fantastisk plats, där vi fick möjlighet att fotografer en mångfald av olika motiv.
Höstfärger, speglingar i lugnt vatten och även forsande vattendrag. Broar och allt man kan hitta vid en så spännande miljö som detta verkligen är. En iller eller mink fastnade också på bild.
Vi fick även en lektion och visning av Magnus Svensson och hans drönare.
Vad som gäller vid fotografering ovanifrån, och vilka möjligheter som finns med denna utrustning.
Någonstans på hemsidan kommer du säkert få möjlighet att se film och bilder tagna med drönaren.

Därefter blev det besök i ett förfallet spännande hus. En gammal krutfabrik, som sedan hade fugerat som bostad under en tid. Kuslig miljö med allt som förfallit, men som vittnar om gamla tider.
På vägen hem fick vi även tillfälle att besöka ett gammalt tegelbruk. Också detta förfallet, men med många ”goa” bildmotiv.
Intresserade kan gå in på Kalmar Fotoklubbs hemsida och kolla bilder från dagen.

Nästa samling blir den 29 oktober då vi tittar och samtalar om ”fejkade bilder”. Hur mycket kan vi, vill vi, får vi, redigera bilderna vi tar? Hur gör du? Kolla mer på hemsidan.

C/O Helena Erngård Ordf.