Torsdag 31 Oktober

Fejkade bilder eller..

Åter igen ett fotoklubbsmöte. Det var 14 deltagare som bänkat sig för att fundera på manipulerade och redigerade bilder, och vad gränserna går för detta.
Men till en början var det tillbakablick på fotoutflykten den 19 oktober. 10 st åkte till Jungnerholmarna och Kruthuset i Fliseryd. På hemvägen besöktes även ett tegelbruk i Mönsterås.
Helena Erngård visade ett uppskattat bildspel med bilder från Kruthuset. Det var ett urval av bilder från medverkande fotografer. Intresserade kan se bildspelet genom länk som förhoppningsvis finns nedan.
Kvällens tema var "Fejkade bilder." Boppe Perhamn visade  kända bilder, som fejkats för att lura betraktaren. Naturligtvis inget att rekommendera, inget vi vill syssla med. Därefter visade några medlemmar bilder, där de hade redigerat sina bilder och hur mycket. Även här diskuterades vad gränsen går för detta. Naturligtvis är det skillnad på en dokumentärbild som vill skildra verkligheten,  och en konstbild, där konstnären kan måla med bilder och vara fri i skapandet. Intressant kväll där vi säkert kommer att återkomma till ämnet i olika sammanhang.
Nästa gång blir bildvisning av ett antal fotografer, bilder tagna under året.

Boppe Perhamn/Ordf

Eftersnack vid fikat för fyra Herrar. Foto: Lena Carlsdotter.

Länk till bildspelet kommer inom kort.