Fredag 07 Februari

"ÅRETS BILD" av Boppe

Inte nog med att Boppe Perhamn blev årets fotograf i Kamerabilds Grand Prix tävling 2019.
Han tog även hem ”årets bild” med övervägande röstsiffror, 43 % av rösterna.
Det var nio bilder som var nominerade. De bilder som hade placerat sig på första plats i de nio omgångarna under året. Boppes bild har brister i antal pixlar. Den är tagen för många år sedan med den första egna digitala kameran. En bild som visar att bildinnehåll kan gå före en teknisk perfekt bild.

Så här skrev etappens domare, fotografen Julia Lindemalm, om bilden.

”En bild som fastnade direkt. Kompositionen, det grafiska elementet med skuggorna och hennes röda kläder som kontrasterar. Men anledningen till att den fastnade var att den gav en omedelbar känsla av att vara barn, där de vuxnas värld utgör en fond och där barnet är helt i sin egna värld. Det är en spännande bild. Sen var den tyvärr inte så bra i upplösning men jag valde att bortse från det.”

Grattis Boppe