30 September

Fredrik visade bilder

Nu har Kalmar Fotoklubb börjat sin verksamhet inomhus igen. Flera samlingar har genomförts utomhus under våren och sommaren.
Det var 11 st som besökte nystarten inför hösten. På programmet stod redovisning av Spring Photo Challenge. Utmaningar att ta fram foton utifrån citat, hitta bokstäver i naturen och bilda ordet VÅR. Dessutom göra en kub, där det fanns bilder på varje sida, som hörde ihop.
Resultatet var väl inte så omfattande, men en del bilder redovisades. Under våren har en mindre grupp inspirerat varandra i blixtfotografering. Resultatet av detta visades också denna kväll. Kvällens huvudnummer var ändå bildvisning av Fredrik Strandin. Han hade dykt ner i sitt arkiv och tagit fram bilder från olika tider i sitt fotografiska liv. Från analogt till digitalt fotograferande. Ett bra sätt att lära känna en fotograf och höra och se hur utvecklingen har gått framåt.
Nästa träff för Kalmar Fotoklubb blir lördagen den 17oktober då vi inbjuds att vara med på ett fotoutflykt. Se mer info framöver på hemsidan. Välkommen med.

Boppe Perhamn

Bild av Fredrik Strandin fotograferad av blixtgruppen.