09 December

Johachim Haux vann

För första gången inbjöd Kalmar Fotoklubb till månadsmöte, med hjälp av digital teknik. Inte ovanligt i dessa tider, men försöket föll väl ut bland deltagarna. Det var 15 av medlemmarna som hade kopplat upp sig, för att följa redovisningen av traditionella klubbmästerskapet. Helena Erngård var den som förberett samlingen med information om hur tekniken fungerar.  Fotograf Sara Jonasson, Kalmarposten, hade fått uppgiften att bedöma sju inlämnade kollektioner. Ingen lätt uppgift, när temat är fritt och de tre bästa, enligt Sara, skulle utses.

Efter att Sara presenterat sig med bilder och uppgifter om sig själv, kom själva visningen av alla bilderna.
Varje kollektion innehöll tre bilder, som skulle, om möjligt, ha en sammanhängande tema.
Den kollektion som vann var tagen av Johachim Haux. Svartvita bilder från bilparty i Nybro. På andra plats kom Veronica Forsberg, med tre bilder på en fågel i olika positioner.
På tredje plats kom Mirjam Eriksson, med tre bilder på blommor i spännande konststil.

Vi gratulerar pristagarna och särskilt klubbmästare Johachim Haux.
Nästa samling blir Kalmar Fotoklubbs årsmöte som blir den 26 januari. Om det blir repris på digitalt möte, eller om det blir smörgåstårta och som vi brukar ha det, återkommer vi till senare. Kanske kommer fotograferna lägga in sina bilder på klubbens hemsida? Naturligtvis visas bilderna nästa gång vi träffas till klubbmöte.

Boppe Perhamn