27 Januari

Haux visade gatubilder

För andra gången genomförde Kalmar Fotoklubb ett fotomöte på digitalt sätt.
Fungerade utmärkt också denna gång. Det var 16 st plus föredragningshållaren som hade kopplat upp sig.
Fler och fler blir vana med att träffas på detta sätt. Men visst saknar vi ögonkontakt, men i detta läge, fungerar det fint.
Nyutnämnde klubbmästaren och gatufotografen Joachim Haux var kvällens gästföreläsare, och han berättade om hur han jobbar som gatufotograf,
och visade många spännande bildexempel. Åhörarna fick tips om hur man förbereder sig, hur man kan tänka inför en promenad på stadens gator.
Uppmanade oss att våga ta ögonblicksbilden. Ta mycket bilder och vara beredd på att allt kan hända. Vi fick även tips på hur han efterbehandlar, arkiverar och använder sina bilder.
Det var säkert flera som blev inspirerad av hans framställning, och gärna vill ta ännu fler gatubilder. Tack Joachim.

En utmaning gick ut till alla som var med, och också till dig som läser detta.
Ta nya gatubilder eller leta i arkivet, lägg in bilderna på bildgalleriet hemsidan, eller skicka in bilder till helena@erngard.com för Kalmar Fotoklubbs Instagram konto.

Nästa fotomöte med bildvisning blir den 23 februari med en spännande fotograf. Också detta möte digitalt.

Ordf. Boppe Perhamn

Foto: Joachim Haux