Måndag 04 Juni

Salta gossar till sjöss

Fotoklubbar går till sjöss

När nästan 50 fotoklubbare med familj och vänner klev ombord på Shalom för en tur till Blå Jungfrun, så sken en värmande sol från blå himmel. Det behövdes, för blåsten ställde till lite problem. Efter kaffe, macka och en gungig färd så hamnade vi på Furö istället. Furö ligger mellan Jungfrun och Oskarshamn.

När vi landsteg så undrade de förvånade måsarna vad det var för fem-benta varelser (fotograf + stativ) som invaderade deras ö i några timmar. Fiskebodar, växter eller stenar, inget undgick fotograferna, Furö hamnar nog i Guiniess rekordbok för mest plåtade ö.
Skeppare Birger Borgemo och hans besättning serverade en god lunch innan det var dags att kasta loss för hemfärd.Om det mot förmodan fanns en bildruta eller plats på minneskortet så fylldes de samtidigt som vinden i seglen. På återresan hissades det segel och dagens upplevelse blev total när skeppet stävade hemåt med vindens kraft.

C/O Helena Erngård Ordf.