Måndag 02 Juni

Boppe känner på vattentempen

Äntligen, Blå Jungfrun!

I strålande solsken lämnade segelfartyget Shalom hamnen i Oskarshamn. Ett 50-tal förväntansfulla fotografer från Kalmar fotoklubb och inbjudna från Skillingaryd fotoklubb, hoppades på att landstigning på Blå Jungfrun skulle vara möjlig. Väder och vind var på fotografernas sida denna dag, efter ett par timmars färd över sundet hade samtliga landat lyckligt på den fantastiska ön.

Under 3 timmar var det fritt strövande som gällde, snabbt skingrades fotograferna på jakt efter "motivet" ingen annan upptäckt. De kända platserna som Kyrkan, Jungfrukammaren (som bara de minsta kunde se inifrån) och Labyrinten fyllde minneskorten i rask takt.
Om man lyssnade noga från toppstenen, kunde man höra kameramotorer, slutarljud och blippande signaler i alla väderstreck.

Efter ett par timmar spred sig kaffedoften när det fikades på de solvarma stenhällarna och fötterna fick en välbehövlig vila. De riktigt hågade (Maja) tog sig ett dopp i det svala havet.

Väl tillbaka på Shalom serverades middag med kaffe och kaka av den duktiga besättningen. Det blev tyvärr ingen segling på hemfärden, då sundet låg blankt som en spegel. Men alla var mycket nöjda med dagen. De som fortfarande hade några MegaByte kvar i kameran fortsatte att plåta, medan andra bara njöt i solskenet på däck.

Vi vill också tacka Shaloms skeppare med besättning för denna underbara färd och service ombord.