Kalmar Fotoklubb - På gång - intressant och nyttigt

På gång Vad är på gång

Tidning visar fotgrafers bilder.

Fotografer uppmärksammas i Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning.
Hela sommaren, vid 14 tillfällen, kommer 7 fotografer att visa sina bilder i denna tidning. Varje torsdag kommer tidningen ut.
Varje fotograf får visa sina bilder på en sida i första omgången. I andra omgången blir det två sidor.

Det är lokala fotografer som kommer att lyftas fram och flera är från Kalmar och Ölands Fotoklubbar.

Första presentationen blir redan nästa vecka 11 juni.
Då är det Björna Sandström som visar sina bilder.
Därefter varje vecka i tur och ordning
Fia Torstensson, Torsås, Boppe Perhamn, Helena Erngård, Rolf Lind, Eva Finder, Miriam Eriksson.

Vi kommer att följa fotograferna vecka för vecka i våra kanaler.

Boppe

Spring Photo Challenge

Kalmar Fotoklubb vill utmana dig att arbeta med ett fotouppdrag under feb-april 20.
Vi uppmanar medlemmar att vara med i detta projekt.

Är du inte medlem och tycker att detta låter spännande, bli medlem och haka på.
Läs utmaningarna i pdf:n som du laddar ner här >> och utmanas att vara med.
Det finns flera typer av utmaningar. Ta till dig och gör det som passar dig.
Detta är ingen tävling, utan ett sätt att inspirera varandra, till att göra något extra.
Månadsmötet den 28 april, blir en kväll då vi redovisar för varandra hur vi löst uppgiften eller uppgifterna.
Roligt om just du blir med.

KvällsWorkshop

Nu är det igång. Flera kvällsworkshop med inriktning på att utvecklas som fotografer.
Inbjudan gick ut att vara med på blixtfotografering. Ett gäng kom och inspirerade varandra till nya kunskaper.
Jan-Olof Härnström lärde ut sina knop och knep för bättre blixtbilder.
Fotoklubbens studieblixtar sattes upp och alla fick pröva med sina sina egna kameror.
Att använda blixt, blir och är en möjlighet att måla med ljuset, på ett spännande sätt.
Glöm inte bort blixten!

Boppe

Foto Jan-Olof Härnström

Nytt år, samma avgift

Betala gärna in medlemsavgiften för 2020 till vårt Plusgiro 39 86 77 - 5.
Aktiv medlem 300 kr, familj 500 kr eller studerande 200 kr.

Tack.