Kalmar Fotoklubb - På gång - intressant och nyttigt

På gång Vad är på gång

God fotsättning

Kalmar Fotoklubb önskar alla en god fortsättning på året.
Mitt inne i julens firande, så får vi snart sammanfatta en fotoår och se framåt mot ett nytt.
Ett år som inte varit helt vanligt. Men ändå har det skapats foto och producerats bilder.
Flera har fått utmärkelser i olika tävlingar och utställningar. Några  medlemmar fick även  möjlighet att publicera bilder i Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning under sommarveckorna.

Nu hoppas vi att vi ska kunna fortsätta inspirera varandra att gå vidare i vårt stor intresse.
Kanske, vi i början på året, får rätta oss efter pandemins spelregler, men vi hoppas gå mot ljusare tider. Årsmötet får säkert vänta eller så får vi ta det digitalt?
Nu önskar vi varandra ett nytt gott fotoår.
Fortsätt och tända ljus för en ljusare framtid, och ett nytt år.

Boppe Perhamn/Ordförande

Foto: Boppe Perhamn

Fem placerade bilder

Grand Prix Kamera bild är avslutad för denna gång.
Efter fem tävlingar så har Kalmar Fotoklubb tre personer, som haft fem bilder placerade. Bra!
Miriam Eriksson kom delad 8 plats totalt, med en delad tredjeplats, ett hedersomnämnande.
Grattis Mirjam. Ytterligare fick Rolf Lind två placeringar, genom två hedersomnämnanden. Grattis Rolf.
Eva Lena Johansson fick ett hedersomnämnanden. Grattis Lena.

Inte dåligt att ha så många placeringar även detta år.
Vill du vara med i ett lag inför nästa år så hör av er till mig så samordnar vi detta.

Boppe

OBS Kalmar Fotoklubb ställer in samlingar.
Bara utflykten genomförs. Se nedan.
Digitalt möte utreds.

I de rekommendationer som ger i Pandemin, har styrelsen beslutat att ställa in fotomötet den 24 november.
Inte ansvarsfullt, att genomföra den med smittrisk som följd.
Men vi försöker att genomföra utflykten den 21 november. Vi åker i egna bilar, och håller avstånd.
Troligtvis till Källtorps musteri i Trekanten. Åtminstone till platsen där musteriet låg. Är ju inte igång sedan många år. Det har varit en keramikverkstad där några år, sedan dess.
Troligtvis är också den borta. Men miljön i byn är fin och det finns alla möjliga motiv att fota.
Mer info kommer. när det är helt klart. Blir den så är det kl 09.00 samling.
Vägbeskrivning kommer.

Tisdagen den 8 december ska vi presentera resultatet på 7 kollektioner som lämnats in för bedömning. Det är fotograf Sara Jonasson som bedömer. Hon är bl.a fotograf på KalmarPosten. Ny medlem i Kalmar Fotoklubb.
Eftersom att vi inte kan ha några fysiska möten inomhus så utreder vi just nu om vi ska pröva digtal-samling.
Återkommer även här med information när vi vet mer.
Ha tålamod, och gör vad ni kan för att inte sprida smittan i onödan.

Styrelsen/Bope

Kommande program

Kalmar Fotoklubb inbjuder till program i olika former.
Alla program genomförs i samarbete med Studieförbundet BILDA.
Naturligtvis så följer vi rekommendationerna som ges i Pandemin.
Så kolla, för det kan bli inställt!!!!

---------Lördagen den 21 november har vi annonserat.
Plats är inte bestämd ännu och kommer att bero på väder och vind.

--------Tisdagen den 24 november 18.30 i Västerportkyrkan.
Fotograf Kerstin Östbring visar bilder från sitt arkiv.

--------Tisdagen den 8 december, åter igen någon fotograf som visar bilder från sitt arkiv.
Dessutom får vi se kollektioner inlämnade för bedömning.

--------Den 26 januari har Kalmar Fotoklubb Årsmöte.

Obs! Kolla om det blir ändringar i detta program!

Boppe Perhamn